COOKING SUGAR, SUGAR

Νόστιμο cheesecake με δαμάσκηνα χωρίς γλουτένη


24 Φεβρουαρίου 2015

1188cfbc97185ac3eea35ab1a8dfbcd2.jpg

Υλικά για τη βάση

1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα

1/2 φλυτζάνι φουντούκια

1 φλυτζάνι χουρμάδες

2 κ.σ σκόνη κακάο

Για την γέμιση

1 φλυτζάνι κάσιους

7 μέτρια δαμάσκηνα

4 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να κάνετε τη βάση βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κάπως χοντροκομμένο το μείγμα και να κολλάει ελαφρώς. Στη συνέχεια το απλώνετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα και το πιέζετε πολύ καλά.Έπειτα βάζετε το ταψί στο ψυγείο.

Για τη γέμιση βάζετε πάλι, όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε ώσπου να γίνει μαλακή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρούστα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δυο ώρες.

Extra Tip

Μπορείτε να στολίσετε το γλυκό με κομμάτια από δαμάσκηνα, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια σοκολάτας.  Για να δώσετε ακόμα πιο ξεχωριστή γεύση στη γέμιση προσθέστε παπαρουνόσπορο.

1188cfbc97185ac3eea35ab1a8dfbcd2

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.