Κέικ γιαούρτι με λίγες θερμίδες

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018
gluten-free-lemon-yogurt-cake-e1448409344706.jpg

Υλικά

240 γραμμάρια αλεύρι

3 αυγά

180 γραμμάρια γιαούρτι 2%

160 γραμμάρια ζάχαρη

60 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι βανίλια

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αραβοσιτέλαιο και στη συνέχεια το γιαούρτι και συνεχίζουμε να κτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο  για περίπου 30/40 λεπτά.