COOKING SUGAR, SUGAR

Ψητός ανανάς με σαντιγί από γάλα καρύδας: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό


JTeam

30 Απριλίου 2022

Ψητός ανανάς με σαντιγί από γάλα καρύδας: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό
www.contemporaneofood.com
Σήμερα φτιάχνουμε ένα γλυκό, εύκολο και λαχταριστό και πάνω από όλα πολύ φρέσκο, ψητός ανανάς με σαντιγί από γάλα καρύδας.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο, αλλά… έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε σαντιγί από γάλα καρύδας; Αυτή η προετοιμασία είναι επίσης πολύ εύκολη, αρκεί να γνωρίζετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να αποκτήσετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Πώς να φτιάξετε σαντιγί από καρύδα

Ο βασικός κανόνας είναι να βάλετε το γάλα καρύδας στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη χρήση -και τονίζω τουλάχιστον- και να επιλέξετε τη μάρκα γάλα καρύδας με το σωστό ποσοστό λιπαρών.

Στην πραγματικότητα, η σαντιγί καρύδας μπορεί να αποτύχει κυρίως εξαιτιας του τύπου γάλακτος που επιλέχθηκε.

Είναι λοιπόν να σημαντικό, αγοράσετε μόνο κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας (όχι γάλα σε χαρτόνι) και με ποσοστό λίπους 18-19% ανά 100 γραμμάρια προϊόντος (απλώς διαβάστε τα συστατικά στη συσκευασία).

Το γάλα μπορεί να περιέχει περίπου 60-70% εκχύλισμα καρύδας, αλλά τα λίπη πρέπει να είναι περίπου 19%. Επίσης όταν το γλυκό είναι έτοιμο η σαντιγί πρέπει να προστεθεί πολύ κρύα. Ας δούμε παρακάτω τη συνταγή.

Υλικά

1 κουτί γάλα καρύδας με ποσοστό λίπους 18-19% σε 100 γραμμάρια προϊόντος (διαβάστε την ετικέτα)

1 ώριμος ανανάς

Ζάχαρη άχνη κατά προτίμηση

Καρύδα τριμμένη κατά προτίμηση

1/2 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν την προετοιμασία (κατά προτίμηση 48 ώρες). Όταν περάσει ο χρόνος βγάζουμε το γάλα από το ψυγείο και το χτυπάμε. Μόλις πήξει το γάλα προσθέτομε τη ζάχαρη άχνη, την καρύδα και τη βανίλια αν θέλουμε και το τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο

Στο μεταξύ ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες ανανά προσθέτοντας αν θέλουμε λίγη ζάχαρη άχνη. Συνθέτουμε το γλυκό: Βάζουμε σε ένα πιάτο τις ελαφρώς ζεστές φέτες ανανά, άφθονη σαντιγί καρύδας και τελειώνουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.