COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτικά και αφράτα κρουασάν μελιού


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

Σπιτικά και αφράτα κρουασάν μελιού
unsplash
Μια νόστιμη συνταγή με μοναδική γεύση.

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα σπιτικά κρουασάν μελιού, για να συνοδέψουμε τον πρωινό μας καφέ και τσάι.

Υλικά

250 ml νερό

1 κ.γ μέλι

110 γρ καστανή ζάχαρη

1 αυγό

110 γρ βούτυρο

To ξύσμα από ένα λεμόνι

500 γρ αλεύρι 0

7 γρ ξηρή μαγιά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και δύο κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη, που θα χρησιμοποιηθούν για να ενεργοποιήσουν τη μαγιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και μετά προσθέτουμε και λιώνουμε μια κουταλιά μέλι . Προσθέτουμε 50 γρ καστανή ζάχαρη, την τριμμένη φλούδα λεμονιού, 80 γρ λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Πρέπει να αποκτήσουμε μια ζύμη με ομοιογενή και ελαστική σύσταση.

Τακτοποιούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την κόβουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο: θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και σχηματίζουμε ένα καρβέλι. Ύστερα φτιάχνουμε 10 μπάλες, τις ανοίγουμε με το πλάστη σε όσο πιο λεπτά φύλλα γίνεται.

Απλώνουμε λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη στα φύλλα, την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, δε βουτυρώνουμε το τελευταίο φύλλο. Όπως είναι όλα τα φύλλα μαζί ανοίγουμε τη ζύμη σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε.

Κόβουμε το φύλλο πρώτα στη μέση, μετά στα τέσσερα, στα έξι, στα οχτώ, να δημιουργηθούν 16 τρίγωνα, χαράζουμε με το μαχαίρι την βάση του κάθε τριγώνου, για να τυλίγεται εύκολα. Ξεκινώντας από τη βάση του τριγώνου ρολάρουμε τα κρουασάν δίνοντας τους το κλασικό τυλιχτό γαλλικό σχήμα.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου. Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά ή σε στατικό φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τα κρουασάν μας από τον φούρνο τα αλείφουμε με ελαφρώς ζεσταμένο μέλι και τα απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.