COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολο κέικ με ανανά και καρύδα


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2023

Πανεύκολο κέικ με ανανά και καρύδα
www.lacucinaitaliana.it
Ένα γρήγορο και εύκολο κέικ με φρέσκες και γλυκές εξωτικές νότες.

Το μαλακό κέικ καρύδας και ανανά είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για πρωινό και για καθημερινό σνακ. Το αλεύρι καρύδας και ο ανανάς κομμένος σε κύβους προστίθενται στην απαλή ζύμη για να της δώσουν την τροπική νότα που κατακτά τους ουρανίσκους. Αν το δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να τελειώσει….

Υλικά

350 γρ. ανανά σε φέτες

200 γρ. γιαούρτι

200 γρ. φρέσκια σαντιγί

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. αλεύρι 00

145 γρ. ζάχαρη

1 λάιμ

35 γρ αλεύρι καρύδας

4 γρ. μπέικιν πάουντερ

Νιφάδες καρύδας

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Κόβουμε από τον ανανά 3 φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τον υπόλοιπο ανανά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τον χυμό από 1 λάιμ και 25 γρ ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Στη συνέχεια με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε το βούτυρο με 120 γρ ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα. Ανακατεύοντας με μια σπάτουλα προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και τέλος το αλεύρι 00 μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κέικ και στο κάτω μέρος τοποθετούμε τις τρεις φέτες ανανά. Ύστερα προσθέτουμε τον μισό ψημένο ανανά στο μείγμα και το αδειάζουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το κέικ. μόλις κρυώσει, το σερβίρουμε με τον υπόλοιπο ψημένο ανανά, τις νιφάδες καρύδας και με τη σαντιγί ανακατεμένη με το γιαούρτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.