COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο εύκολο και το πιο αφράτο κέικ με ανανά


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Το πιο εύκολο και το πιο αφράτο κέικ με ανανά
www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα πολύ απαλό κέικ με ανανά, γιαούρτι και καρύδα, ιδανικό για πρωινό ή ένα νόστιμο σνακ.

Ας δούμε μαζί πώς να ετοιμάσετε ένα απαλό κέικ με ανανά, γιαούρτι και καρύδα. Η ζύμη για αυτό το μαλακό κέικ γιαουρτιού είναι πολύ εύκολη, ενώ το μαγείρεμα διαρκεί περίπου μία ώρα. Στο τέλος κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθούμε ότι το μαγείρεμα είναι τέλειο.

Είστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε μαζί το αφράτο κέικ ανανά;

Υλικά

4 αυγά

220 γρ. ζάχαρη

120 γρ. ηλιέλαιο

125 γρ. γιαούρτι καρύδα

400 γρ αΑλεύρι

10 φέτες ανανά σε σιρόπι

16 γρ. μπέικιν πάουντερ

7 ζαχαρωμένα κεράσια

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά. Αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με το ηλεκτρικό μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι και τη μαγιά.

Προσθέτουμε και 3 φέτες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Κρατάμε στην άκρη τις υπόλοιπες φέτες για διακόσμηση. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Παίρνουμε τις υπόλοιπες φέτες ανανά και τις τακτοποιούμε πάνω στο κέικ, 6 κυκλικά και μία στο κέντρο. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα ζαχαρωμένο κεράσι στο κέντρο κάθε φέτας ανανά.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 55 λεπτά. Το κέικ είναι πολύ μαλακό και φουσκώνει πολύ στον φούρνο. Μόλις τελειώσει ο χρόνος ψησίματος κάνουμε μια δοκιμή βάζοντας μια ξύλινη οδοντογλυφίδα, αν είναι ακόμα υγρή το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 5-10 λεπτά, αν είναι στεγνή όμως μπορούμε να σβήσουμε τον φούρνο.

Μετά το μαγείρεμα, περιμένουμε λίγα λεπτά και αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα. Το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.