COOKING SUGAR, SUGAR

Σοκολατάκια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: 3 συνταγές που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε


JTeam

13 Φεβρουαρίου 2025

Σοκολατάκια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: 3 συνταγές που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε
Freepik
Για να γλυκάνετε τον σύντροφό σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ετοιμάστε λαχαταριστά σοκολατάκια φτιαγμένα με τα χεράκια σας.

Τα σοκολατάκια είναι πάντα το κατάλληλο δώρο για τη ημέρα των ερωτευμένων. Και αφού ετοιμάζοτναι με τα χέρια σας και όλη σας την αγάπη είμαστε σίγουροι ότι θα είναι τα καλύτερα σοκολατάκια που δημιουργήθηκαν ποτέ. Επίσης, όταν είστε στα δύο, το μοίρασμα είναι μέρος του παιχνιδιού, γι' αυτό διασκεδάστε φτιάχνοντας ένα πλούσιο κουτί με σοκολατάκια και απολαύσετε αργότερα μαζί. Γιατί, όπως ξέρουμε, η σοκολάτα αρέσει σε όλους…

Σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς

Αυτά τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς είναι το καλύτερο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Υλικά
50 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%.
50 γρ. λευκή σοκολάτα
40 γρ. πραλίνα σοκολάτας
15 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
Καλούπια σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σοκολάτα σε κάθε καλούπι περνώντας καλά και τις εσωτερικές άκρες. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στην κατάψυξη. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και γεμίζουμε με το μείγμα φουντουκιού και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα, τελειώνουμε καλύπτοντας τις καρδιές με την τελευταία στρώση μαύρης σοκολάτας και αφήνουμε να σφίξει στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Τώρα ας μεταφέρουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο και ας περιμένουμε 2 ώρες πριν τα ξεφορμάρουμε.

Σοκολατάκια χωρίς βούτυρο

Αν θέλετε να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς ενοχές, τότε τα σοκολατάκια χωρίς βούτυρο είναι η κατάλληλη επιλογή.

Jenny.Gr
unsplash

Υλικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
70 γρ. φουντούκια
100 γρ. κρέμα μαγειρικής ρυζιού
Για την επικάλυψη
180 γρ. μαύρη σοκολάτα
22 φουντούκια

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα μαγειρικής ρυζιού σε μια κατσαρόλα και όταν είναι ζεστή, απενεργοποιούμε τη θερμότητα, ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύουνε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει εντελώς με τη θερμότητα της κρέμας. Κόβουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας σοκολάτας και ρυζιού, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, έτσι ώστε η σοκολάτα να στερεοποιηθεί.

Σε αυτό το σημείο διαμορφώνουμε τα σοκολατάκια παίρνοντας μια κουταλιά και σχηματίζοντας μια μπάλα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών, που θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια σε ένα πιάτο. Συμπληρώνουμε κάθε σοκολάτα με ένα φουντούκι στην κορυφή και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, λειώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια βουτάμε κάθε σοκολατάκι στη λιωμένη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Λαχταριστά vegan τρουφάκια σοκολάτας

Για τους vegans που θέλουν να γιορτάσουν τον έρωτά τους έχομε αυτά τα νόστιμα τρουφάκια που τρώγονται σε μια μπουκιά. Τα υλικά; Η βάση αποτελείται από χουρμάδες, ένα από αυτά τα αγαπημένα μας φρούτα. Στη συνέχεια είναι σημαντικό να είστε δημιουργικοί, γιατί μπορείτε πραγματικά, έχοντας ως βάση τους χουρμάδες, να προσθέσετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, κάσιους, σπόρους, σοκολάτα και φρέσκα φρούτα. Η εκδοχή που σας προτείνουμε σήμερα έχει ως πρωταγωνιστή τη μαύρη σοκολάτα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια απαλή υφή εμπλουτισμένη με κομμάτια αμύγδαλου που σπάνε τη μονοτονία και προσφέρουν μια πιο ενδιαφέρουσα μπουκιά με μια νότα τραγανότητας.

Jenny.Gr

Υλικά
12 χουρμάδες
60 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. σοκολάτα Vegan μαύρη 70%
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Τριμμένη καρύδα για γεύση
Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για γεύση
Καβουρδισμένο σουσάμι για γεύση

Εκτέλεση
Αφήνουμε τη μαύρη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η σοκολάτα λιώσει σχεδόν τελείως, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει εντελώς. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και τους χτυπάμε μαζί με τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες μείγμα. Τώρα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Θα σχηματιστεί μια μπάλα που θα έχει μια συμπαγή και κολλώδη υφή.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να σχηματίζουμε μπαλάκια που στη συνέχεια θα καλύψουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα στο ψυγείο και τα vegan τρουφάκια σοκολάτας είναι έτοιμα.

Υ.Γ. Αυτά τα νόστιμα τρουφάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, αλλά αν θέλετε μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για να τα έχετε πάντα διαθέσιμες ως βραδινό γλυκό ή ως συνοδευτικό στον καφέ. Απλά φροντίστε να τα βγάλετε από την κατάψυξη από πριν, για να απολαύσετε τη νόστιμη υφή τους. Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.