Υλικά:
- 200 γραμμάρια πέννες
- 70 γραμμάρια μπέικον
- 1 φακελάκι σαφράν
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον με λίγο λάδι και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σαφράν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και όταν γίνουν al dente τα σουρώνουμε και κρατάμε μια κουταλιά της σούπας από το νερό που τα μαγειρέψαμε, την οποία τη ρίχνουμε στη σάλτσα. Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα τη σάλτσα, προσθέτοντας την παρμεζάνα και σερβίρουμε με τα μακαρόνια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.