Λαχταριστό μπέργκερ πατάτας χωρίς ψωμί και μπιφτέκι
15 Αυγούστου 2017

Υλικά
1 κιλό πατάτες
80 γραμμάρια παρμεζάνα
2 αυγά
30 γραμμάρια φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συστατικά για τη γέμιση
200 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
Προετοιμασία
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 με 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ και τις κάνουμε πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε το μίγμα με τα χέρια μας και φτιάχνουμε τα μπέργκερ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα μπέργκερ πατάτας για περίπου 15 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε πρώτα τη μια πατάτα μετά μια φέτα ζαμπόν και τυρί και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι πατάτας. Όταν τελειώσουμε ζεσταίνουμε τα μπέργκερ στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λειώσει το τυρί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο