Σήμερα μαγειρεύουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες με την πιο αρωματική κρούστα

Πέμπτη 8 Φεβρουάριος 2018
stejk-iz-govyadini-sekreti-prigotovleniya-vibor-myasa-i-stepeni-prozharki-blyuda-5.jpg

Υλικά

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

1 ματσάκι μαϊντανό

½ κουταλιά μοσχοκάρυδο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να συγκεντρώνει τα υγρά. Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ για 8-10 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Περίπου 3-4 λεπτά προτού ψηθούν τις αλείφουμε με το αρωματικό μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σβήνουμε το φούρνο, σκεπάζουμε τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά.