COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια


26 Αυγούστου 2018

spaghetti-and-meatballs-8.jpg

Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια, ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, μαμαδίστικο που θυμίζει οικογενειακή, χαλαρή μάζωξη γύρω από ένα τραπέζι. 

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

1/2φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 κ. σούπας γάλα

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/8 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Πιπέρι, αλάτι

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

Χυμός ντομάτας

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα δυο αυγά μαζί με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Τα γυρνάμε και από τις δυο πλευρές, αφήνοντας τα 2 λεπτά σε κάθε πλευρά και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και βράζουμε για 30-45 λεπτά.

Ενώ τα κεφτεδάκια σιγοβράζουν, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και την κόκκινη σάλτσα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.