Το πιο ζουμερό μοσχαρίσιο burger που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018
bacon-cheeseburger-with-baked-onion-rings-pinterest.jpg

Η αλήθεια είναι πως μια μικρή λιγούρα την έχουμε, γι αυτό και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τη παρακάτω στυνταγή. 

Υλικά

2 ψωμάκια για burger

2 φέτες κίτρινο τυρί

2 φύλλα μαρουλιού

2 φέτες ντομάτες

Για το burger:

200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα

200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο από στήθος

1 κρεμμύδι

1 κρόκο αυγού

2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και ψιλοκόβουμε. Αναμειγνύουμε τα υλικά για το burger σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι και δίνουμε στο μείγμα σχήμα κυλινδρικό. Τυλίγουμε τον κύλινδρο σε διαφανή μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβουμε τον κύλινδρο του burger σε φέτες των 200 γραμμαρίων. Τσιγαρίζουμε τα burgers σε τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να σκουρύνουν, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βάζουμε στη βάση του ψωμιού το μπιφτέκι, το τυρί, το μαρούλι και τη ντομάτα.