COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη τάρτα με γαλοπούλα και μανιτάρια


19 Δεκεμβρίου 2018

c84566c9-f6f0-4af4-bb5e-fe841f1d8fb4.jpg

 

Υλικά    

Για τη ζύμη:

350 γραμμάρια αλεύρι

50 ml νερό

200 γραμμάρια βούτυρο

1 αυγό

Για τη γέμιση:

300 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας

300 γραμμάρια μανιτάρια

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά

3 αυγά

150 ml κρέμα γάλακτος

200 γραμμάρια τυρί τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση            

Βράζουμε τη γαλοπούλα και την κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχει κόβουμε σε κομμάτια την πιπεριά και τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια.  Αφήνουμε να μαραθούν τα μανιτάρια και προσθέτουμε την πιπεριά. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα γαλοπούλας και λαχανικών. Βάζουμε και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Μετά βάζουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο της τάρτας και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.