Vegan ριζότο μανιταριών με ρεβίθια

Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2019
vegan-mushroom-risotto-with-chickpeas-gluten-free.jpg

Η σημερινή συνταγή απαιτεί μόνο μερικά βήματα που δεν είναι καθόλου περίπλοκα. Και παρόλο που δεν περιέχει τίποτα που να είναι ζωικής προέλευσης, είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ρύζι

1 κρεμμύδι σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί (vegan)

1 1/4 φλιτζανιού ζωμού λαχανικών

1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα

3 φλιτζάνια λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 φλιτζάνι ρεβίθια σε κονσέρβα

1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

Φρέσκο ​​μαϊντανό

Μαύρο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι το ρύζι να είναι αδιαφανές. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύομε μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών στο ρύζι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Ανακατεύαμε συνεχώς και προσθέστε περισσότερο ζωμό, 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ριζότο να γίνει κρεμώδες (περίπου 15 λεπτά).

Σε ένα διαφορετικό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας μαζί με το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ρεβίθια και τα μαγειρεύουμε για 3με 5 λεπτά, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τη σάλτσα σόγιας και το γάλα καρύδας και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα μανιταριών στο ριζότο, ρίχνουμε φρέσκο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα