Ζουμερές μπριζόλες με μαυροδάφνη

Τρίτη 7 Μάιος 2019
garlic-butter-beef-steak.jpg

 Υλικά

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

1/2 φλιτζ. μαυροδάφνη

1 ξερό κρεμμύδι

1 καρότο

2 φλ. φρέσκα μανιτάρια

1 1/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. θυμάρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, τρίβετε το καρότο και τα σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τις μπριζόλες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε 3-4 λεπτά για να ψηθούν από τη μια πλευρά και τις γυρίζετε. Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση αν είναι μικρά ή σε 2-3 φέτες αν είναι μέτρια. Τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα αφήνετε λίγα λεπτά και ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού και τη μαυροδάφνη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή φωτογραφίας: www.corriecooks.com