Μια πολύ νόστιμη χορτοφαγική συνταγή με πρωταγωνιστές τα μανιτάρια
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά
1 πακέτο μανιτάρια
2 κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
¼ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
½ φλ. κρασί
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι κα το σκόρδο. Στη συνέχεια περνάμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ μέχρι να μοιάζουν με κιμά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε κόψει σε κομμάτια και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη,το ντοματοπελτέ και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας : www.abeautifulplate.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.