Φτιάχνουμε ένα κέικ και το απολαμβάνουμε το πιο λαχταριστό κέικ.
Υλικά
100 γρ. τυρί scamorza
180 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
150 γρ. κολοκυθάκια
120 γραμμάρια κουνουπιδιού
100 γραμμάρια καρότα
100 γραμμάρια αρακά
100 γρ. γάλα
80 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
16 γρ. μαγιά σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα όλα τα λαχανικά και τη scamorza σε κύβους του ίδιου μεγέθους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά, το γάλα, την τριμμένη παρμεζάνα, τη μαγιά και 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιγενές προσθέτουμε τα λαχανικά, τον αρακά και τη scamorza και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 ° C για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Πηγή: www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.