Πεντανόστιμα αλμυρά muffins γεμιστά με μοτσαρέλα και προσούτο
22 Ιανουαρίου 2020
Τα σημερινά muffins ξεφεύγουν λίγο από τα συνηθισμένα, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμα.
Υλικά
300 γρ. Αλεύρι
160 ml νερό
40 ml ελαιόλαδο
16 γρ. στιγμιαία ξηρή μαγιά
120 γρ. προσούτο
Μοτσαρέλα
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, νερό, μαγιά και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε με τα χέρια μας. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη πιο δυνατά σε μια επιφάνεια εργασίας, ελαφρώς αλευρωμένη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και τους δίνουμε ένα κυκλικό σχήμα. Στο κέντρο του καθενός προσθέτουμε το προσούτο και το τυρί. Στη συνέχεια κλείνουμε τις άκρες και τοποθετούμε τα muffis σε ειδικές φόρμες. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: ricetta.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.