
Μόλις δοκιμάσετε τη σημερινή συνταγή, θα μπει αμέσως στο τοπ των επιλογών σας.
Υλικά
350 γρ ζυμαρικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ άγρια ή λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400ml κρέμα γάλακτος
250 γρ τυρί γκοργκοντζόλα
Αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά.
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει βράση. Ανακατεύετε τη γκοργκοντζόλα μέχρι να λιώσει τελείως σε χαμηλή φωτιά. Μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει αφού έχετε προσθέσει το τυρί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Ρίξτε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζετε εάν θέλετε με επιπλέον τυρί και σερβίρετε.
Πηγή φωτογραφίας: https://thegoldlininggirl.com
Διαβάζονται Τώρα
- Ρωτήσαμε το Chat GPT ποιο είναι το πιο φθηνό ελληνικό νησί για διακοπές τον Αύγουστο. Και ιδού η απάντηση
- Ζώδια σήμερα (31/7): Ανάγκη για αναθεώρηση, ενδοσκόπηση και ουσιαστική κατανόηση - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο
- Όταν ο Σαλβαδόρ Νταλί σχεδίασε το logo για τα πιο διάσημα γλειφιτζούρια του κόσμου
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.