Τα πιο νόστιμα σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και πιπεριά τσίλι
7 Ιανουαρίου 2021
Η ισχυρή πιπεριά τσίλι, μαζί με το δυναμικό σκόρδο, συναντούν τα φίνα ζυμαρικά και ο έρωτας προβλέπεται θυελλώδης.
Υλικά
320 γραμμάρια ζυμαρικά
1 πιπεριά τσίλι
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας. Εν τω μεταξύ πλένουμε την πιπεριά, την κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και αφορούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο
Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδου σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, προσέχοντας να μην το κάψουμε. Προσθέτουμε την πιπεριά και μετά από λίγα λεπτά σβήνουμε τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το σκόρδο και την πιπεριά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε άλλες 4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο, αυτή τη φορά ωμό, πριν τα σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.