Λαχταριστές ταλιατέλες με γαρίδες, τρούφα και κρέμα γάλακτος

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά

400 γρ. ταλιατέλες 

1 σκελίδα σκόρδο 

1 κ. σούπας βούτυρο

200 ml κρέμα γάλακτος 

300 γραμμάρια γαρίδες 

Τρούφα για γεύση 

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Πιπέρι, αλάτι 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε  δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ύστερα προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Μόλις μαγειρευτούν τις αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα με λίγο τριμμένη τρούφα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε κα τις γαρίδες και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it/ricetta