COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με κοτόπουλο;


15 Απριλίου 2021

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με κοτόπουλο;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μυρωδιά από το ζεστό φαγητό στο σπίτι είναι από τις πιο έντονες αναμνήσεις μου. Το φαγητό για τον καθένα μας είναι κάτι ξεχωριστό, αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι χαρά, συναναστροφή, γιορτή, είναι έρωτας. Το φαγητό είναι ο πιο όμορφος τρόπος να έρθουμε κοντά, να πούμε δυο κουβέντες, να ανταλλάξουμε βλέμματα. 

Και μπορεί πλέον να μην δίνουμε τόση σημασία στη σημαντικότητά του, όμως θα έπρεπε να μας αφορά περισσότερο. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που οι παλιοί λέγανε «είμαστε φίλοι, έχουμε φάει κι έχουμε πιει μαζί». Ποια είμαι λοιπόν εγώ που θα μπορούσα να αντισταθώ σε όλες αυτές τις υπέροχες συνταγές που μπορώ να φτιάχνω κάθε μέρα; 

Και όπως όλοι ξέρουμε το φαγητό είναι μια τέχνη που απασχολεί όλες τις αισθήσεις και ένα  φιλοτεχνημένο από τον Αλέκο Φασιανό λογότυπο μου κέντρισε την προσοχή. Ευτυχώς δεν ήταν μόνο το έργο τέχνης - ετικέτα που με έκανε να νιώσω πολύ τυχερή όταν ανακάλυψα τα κοτόπουλα Αγγελάκης με τα οποία ετοιμάζω όλες τις αγαπημένες μου συνταγές. Με το που τα γεύτηκα κατάλαβα ότι δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι γνώριζα μέχρι τώρα, διότι το κρέας τους είναι τόσο νόστιμο και ζουμερό από μόνο του, που δεν χρειάζεται να προσπαθήσω πολύ όταν το μαγειρεύω.

Εκτός όμως από τα παραπάνω επιλέγω τα κοτόπουλα Αγγελάκης γιατί εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας στην Εύβοια, είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για την διατροφή τους με φυτικές τροφές που αποτελούνται από άριστης ποιότητας δημητριακά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής μας το κοτόπουλο αποτελεί την σταθερή υγιεινή επιλογή χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. 

Έτσι λοιπόν άδραξα την ευκαιρία και σκέφτηκα να σας αποκαλύψω μερικές αγαπημένες συνταγές που απολαμβάνω να φτιάχνω με τα κοτόπουλα Αγγελάκης.

Μπούτια κοτόπουλου με μπύρα

Υλικά 

800 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλο Αγγελάκης- Επιλέγω το μπούτι κοτόπουλου γιατί είναι το πιο ζουμερό κομμάτι του κοτόπουλου και δίνει το τέλειο αποτέλεσμα σε αυτή τη συνταγή!

400 ml μπύρα 

2 σκελίδες σκόρδο 

Δενδρολίβανο 

Φρέσκο θυμάρι

Αλεύρι 

2 κ. σούπας ελαιόλαδο 

1 κουταλάκι βούτυρο 

jenny.gr

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα μπούτια σε ένα μπολ μαζί με τη μπύρα, το μισό σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και λίγο πιπέρι. Τα μαρινάρουμε, καλύπτοντας το μπολ με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε  για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα στραγγίζουμε καλά από τη μαρινάδα την οποία κρατάμε στην άκρη. ‘Ύστερα αλευρώνουμε τα μπούτια. 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπούτια. Το σοτάρουμε καλά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τη μαρινάδα μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Κοτόπουλο στον φούρνο με δενδρολίβανο

Υλικά 

1 ολόκληρο κοτόπουλο Αγγελάκης

2 λεμόνια

Φρέσκο δενδρολίβανο

Φρέσκο θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδου

Ελαιόλαδο

Αλάτι

jenny.gr

Εκτέλεση

Τρίβουμε το σκόρδο πάνω στο κοτόπουλο ώστε να πάρει τη γεύση. Βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και τον χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι μαζί με το θυμάρι και με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο. 

Ψήνουμε στον φούρνο στους  200 βαθμούς  για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς το 2-3 φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά 

Υλικά 

4 στήθη κοτόπουλο Αγγελάκης 

2 πιπεριές, μία κόκκινη και μία κίτρινη

1 χούφτα μαύρες ελιές

2 ώριμες ντομάτες

1 κόκκινο κρεμμύδι

Θυμάρι, δεντρολίβανο, δάφνη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι 

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα πιάτο, τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα  λαχανικά.  

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους και τα λευκά νήματα, κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις ντομάτες σε σφήνες. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα αρωματικά βότανα. 

Τέλος, παίρνουμε  ένα ταψί και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου κοντά και όλα τα λαχανικά γύρω τους, συμπεριλαμβανομένων των ελιών. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού πάνω από το κρέας, λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

Κάθε τόσο, ανοίγουμε τον φούρνο και βρέχουμε τα στήθη με το υγρό μαγειρέματος, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.

Η πιο νόστιμη κοτόπιτα 

Υλικά

2 δισκάκια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Αγγελάκης κομμένο σε κύβους- Το φιλέτο μπούτι είναι το πιο ζουμερό κομμάτι του κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και δέρμα για επιπλέον απόλαυση με λιγότερες τύψεις

2 τεμάχια πιπεριά φλωρίνης κόκκινη ψιλοκομμένη

2 τεμάχια κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

500 γρ. (περίπου) κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 στρώση τυρί γκούντα σε φέτες

10-12 κ.σ ελαιόλαδο

6-8 γρ. πάπρικα γλυκιά

8-10 γρ. αλάτι

1/2  ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

3-4 γρ. σκόρδο αποξηραμένο

3 γρ. περίπου πιπέρι μαύρο

5 γρ. κάρυ

2 κ.σ μουστάρδα

1 χούφτα τραχανά

1/2 κ.σ μέλι

6  φύλλα χωριάτικα (1 συσκευασία)

jenny.gr

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε πρώτα την πιπεριά κι' έπειτα το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κομματάκια το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κι' αφού τσιγαριστούν καλά τα σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι' όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (τελευταίο το μέλι) και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν. Τα αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο λαδάκι, στη συνέχεια βάζουμε 3 φύλλα μαζί (όπως θέλει ο καθένας) και βάζουμε μία στρώση τυρί γκούντα και κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε από πάνω τον τραχανά.
Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα. Αλείφουμε από πάνω τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο νερό για να γίνει το φύλλο τραγανό. Ψήνουμε περίπου στα 40’ – 45’ στους 180 βαθμούς.

Αυτές είναι οι αγαπημένες μου συνταγές που ευτυχώς χάρη στα εγγυημένα για την ποιότητα και τη γεύση τους κοτόπουλα Αγγελάκης, μπορώ και τις φτιάχνω με τα πιο αγνά υλικά. Αγαπώ το καλό φαγητό και όπως έλεγε ο Ιπποκράτης, «είμαστε αυτό που τρώμε» και το πιστεύω απόλυτα. Έτσι φτιάχνω κι εγώ μικρά καθημερινά έργα τέχνης…

Διάλεξε κι εσύ την αγαπημένη σου συνταγή με κοτόπουλο στο poll που ακολουθεί:

 
Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με κοτόπουλο;
Ψητό κοτόπουλο με μπύρα
Κοτόπουλο στον φούρνο με δενδρολίβανο
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά
Κοτόπιτα
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.