COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό ριζότο ντομάτας με βουβαλίσια μοτσαρέλα


31 Μαρτίου 2021

Λαχταριστό ριζότο ντομάτας με βουβαλίσια μοτσαρέλα

Ένα μεσογειακό και χορταστικό πιάτο που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο! 

Υλικά 

320 γρ. ρύζι για ριζότο

400 γρ. ντομάτες

200 γρ. βουβαλίσια μοτσαρέλα

1/2 κρεμμύδι

800 ml ζωμός λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

25 γρ. βούτυρο

30 γρ παρμεζάνας (τριμμένη)

Αλάτι, πιπέρι

Μερικά φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν το ρύζι στεγνώσει προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις πολτοποιήσουμε με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το ρύζι προσθέτοντας μια κουτάλα βραστό ζωμό κάθε φορά, μέχρι να μαγειρευτεί. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το να ξεκουραστεί για 1 λεπτό, καλύπτοντας με ένα καθαρό πανί.
 
Το ριζότο ντομάτας  είναι έτοιμο, σερβίρετε προσθέτοντας τη βουβαλίσια μοτσαρέλα απευθείας στο πιάτο, συμπληρώνοντας με φρέσκο βασιλικό και τριμμένο πιπέρι για γεύση.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.