COOL GREECE TRAVELLERS

Οικολογία διπλά στο κύμα : 3 - 10 Ιουλίου


14 Ιουνίου 2016

Ο Αγ. Νικόλαος στην Κρήτη σηματοδοτεί την αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν με ένα μήνυμα περιβαλλοντικού γίγνεσθαι. Tο ίδρυμα Γ & Α Μαμιδάκη και ο όμιλος bluegr Hotels & Resorts σε συνεργασία με την ΜΚΟ ECOWEEK και τον Δήμο Αγίου Νικολάου παρουσιάζουν στην πόλη του Αγ. Νικολάου μία εβδομάδα αειφόρου σχεδιασμού, οικολογικής δόμησης και οραματισμού για προτάσεις οικολογικών παρεμβάσεων μέσα στην πόλη.

Από τις 3/7 έως και τις 10/7 η πόλη του Αγ. Νικολάου θα φιλοξενήσει το διεθνές συνέδριο και τα εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού της ΜΚΟ ECOWEEK με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό – Καναδά, Αγγλία, Ισραήλ, Τουρκία και Ιταλία. Στόχος των εκδηλώσεων η διαμόρφωση νέων ιδεών για την ανάπλαση σημείων της πόλης, όπως το θαλάσσιο μέτωπο με νέες προτάσεις για οικολογικές αναπλάσεις σε αυλές σχολείων και προτάσεις για ποδηλατοδρόμους και περιπάτους σε πράσινους πνεύμονες στην πόλη. Στα εργαστήρια περιλαμβάνονται επίσης πιλοτικές κατασκευές με οικολογικά υλικά και ήπιες μεθόδους από ομάδες ειδικών που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται προβολές ταινιών οικολογικού περιεχομένου, έκθεση προτάσεων αειφόρου σχεδιασμού, επισκέψεις σε οικολογικά κτίρια στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, καθαρισμός παραλίας και βυθού και άλλες εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.ecoweekcrete2016.org/

Συνέντευξη τύπου: Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 12:00 Επιμελητήριο Λασιθίου, Kούνδουρου 17

Επικοινωνία με τον Δήμο Αγ. Νικολάου: [email protected]