COOL GREECE TRAVELLERS

Οι καλύτεροι Ευρωπαϊκοί προορισμοί για εναλλακτικές φθινοπωρινές αποδράσεις


Σύρμα Κιουπελόγλου

15 Αυγούστου 2021

Ευρωπαϊκοί προορισμοί
Ο προηγούμενος χρόνος ήταν δύσκολος για όλους μας. Τα απανωτά lockdowns εκτός από όλα τα άλλα επέφεραν και ένα μεγάλο πλήγμα στη ψυχολογία μας. Το μεγαλύτερο ταξίδι που κάναμε ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον Εθνικό Κήπο, αν όχι μέχρι το μπαλκόνι μας. Τώρα όμως, η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού φέρνει μία αχτίδα φωτός στο σκοτεινό τοπίο των προηγούμενων μηνών και εγώ επιλέγω να είμαι αισιόδοξη.

Ο προηγούμενος χρόνος ήταν δύσκολος για όλους μας. Τα απανωτά lockdowns εκτός από όλα τα άλλα επέφεραν και ένα μεγάλο πλήγμα στη ψυχολογία μας. Το μεγαλύτερο ταξίδι που κάναμε ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον Εθνικό Κήπο, αν όχι μέχρι το μπαλκόνι μας. Τώρα όμως, η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού φέρνει μία αχτίδα φωτός στο σκοτεινό τοπίο των προηγούμενων μηνών και εγώ επιλέγω να είμαι αισιόδοξη.

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνουμε όλα εκείνα που αναβάλαμε, να πάμε στα μέρη που θέλαμε πάντα, να κάνουμε μεγάλες βόλτες και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας πέρα από τα λίγα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού μας. Το καλοκαίρι ανήκει στην Ελλάδα, αλλά το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Πριν κλείσω λοιπόν εισιτήρια, έφτιαξα μία λίστα με τους καλύτερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για αυτήν την εποχή του χρόνου. 

Εδιμβούργο, Σκωτία

jenny.gr

Στο Εδιμβούργο θα απολαύσεις το φθινόπωρο όσο πουθενά αλλού. Τα φύλλα των δέντρων γίνονται χρυσά, κόκκινα, καφέ και αρχίσουν να πέφτουν. Ο χορός του σε συνδυασμό με τα αειθαλή πεύκα της Σκωτίας συνθέτουν ένα μαγικό φόντο βγαλμένο από παραμύθι. Αφού περιηγηθείτε στα πολλά εστιατόρια της πόλης και πιείτε ένα ποτήρι (ή και τρία) ουίσκι για να ζεσταθείτε, κάντε μία βόλτα στο λόφο Arthur's Seat και δείτε την υπέροχη πόλη από ψηλά. Μην ξεχάσετε να αλλάξετε την φωτογραφία του προφίλ σας για τη σεζόν, με μία από το Royal Botanic Garden.

Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

jenny.gr

Η ειδυλλιακή Κοιλάδα του Λίγηρα βρίσκεται λίγες μόνο ώρες νότια του Παρισιού. Οι αμπελώνες και τα δάση της περιοχής αποτυπώνουν όλο το φάσμα των φθινοπωρινών χρωμάτων, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε πίνοντας ένα ποτήρι ξηρό λευκό κρασί. Αν είναι δυνατό, προγραμματίστε την επίσκεψη γύρω στις 26-27 Οκτωβρίου, όταν πραγματοποιείτε η Φθινοπωρινή γιορτή λουλουδιών στο Château du Rivau, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κήπους γεμάτους χρυσάνθεμα, με φόντο ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Κοιλάδας.

Τοσκάνη, Ιταλία

jenny.gr

Οι πλαγιές και οι αμπελώνες της  Tοσκάνης αναγεννιούνται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, παίρνοντας μία όμορφη απόχρωση της ώχρας. Την ίδια περίοδο λαμβάνουν χώρα στην περιοχή φεστιβάλ συγκομιδής. Μην χάσετε το Φεστιβάλ Τρούφας San Miniato τον Νοέμβριο. Εν τω μεταξύ στη Φλωρεντία, τα πλήθη αρχίζουν να αραιώνουν, καθώς ο καιρός κρυώνει. Ωστόσο, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε, μουσεία, εκκλησίες και καταστήματα περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε είναι να κλείστε διαμονή στο Renaissance Tuscany Il Ciocco Resort & Spa, το οποίο έχει θέα στην ορεινή κοιλάδα Serchio.

Μπριζ, Βέλγιο

jenny.gr

Η Μπριζ είναι ένας ακόμη ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο. Αυτή η παραμυθένια μεσαιωνική πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις κωνικές εκκλησίες και τους πύργους φαίνεται ακόμη πιο ρομαντική στο ξεθωριασμένο απογευματινό φως. Όσο είστε εκεί, φροντίστε να απολαύσετε τις περίφημες χειροποίητες σοκολάτες της πόλης, οι οποίες κατά έναν παραξένο τρόπο είναι ακόμη πιο νόστιμες όταν κάνει λίγο κρύο. Επιλέξτε ένα κανάλι - οποιοδήποτε κανάλι- για βγάλτε την highlight φωτογραφία του feed σας στο Instagram. Τα δέντρα που πλαισιώνουν τις πλωτές οδούς της πόλης παίρνουν τις αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου και αντανακλώνται υπέροχα στο νερό.

Βαυαρικές Άλπεις

jenny.gr

Ένα φθινοπωρινό ταξίδι στη νότια Γερμανία δεν περιορίζεται μόνο στο Oktoberfest. Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Βαυαρικές Άλπεις, ο καιρός είναι όσο δροσερός πρέπει και τα βουνά μετατρέπονται σε ένα technicolor ονειρικό τοπίο. Αν αγαπάτε την πεζοπορία, περιοχές όπως το Berchtesgaden και η λίμνη Tegernsee προσφέρουν τις πιο γραφικές διαδρομές. Τέλος, βάλτε οπωσδήποτε στην λίστα σας το Schloss Elmau. Βρίσκεται στην καρδιά των Βαυαρικών Άλπεων και διαθέτει έξι ιαματικά λουτρά, πέντε εστιατόρια, αίθουσα συναυλιών και την καλύτερη θέα των Άλπεων. 

Πηγή φωτογραφιών: pexels, unsplash, Getty images

Δείτε ακόμη: Ταξίδι στην παραμυθένια πόλη του Λουξεμβούργου 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr