GALLERY

Brad Walls: Ο φωτογράφος που αποτυπώνει την ομορφιά του μπαλέτου από μία μοναδική οπτική


The Jennettes

4 Νοεμβρίου 2020

Brad Walls: Ο φωτογράφος που αποτυπώνει την ομορφιά του μπαλέτου από μία μοναδική οπτική

Ο Brad Walls, ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με τις αεροφωτογραφίες, αποφάσισε να δώσει μια άλλη διάσταση στην ομορφιά του μπαλέτου.

Η τέχνη του χορού είναι πάντα εδώ ως υπόμνηση για τα επιτεύγματα του ανθρώπινου σώματος και όσα συναισθήματα αυτό αντανακλά. «Ο χορός είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα μας», είχε πει ο James Brown. Και οι φωτογραφίες του Brad Walls έρχονται να αποτυπώσουν την ομορφιά του μπαλέτου από μία μοναδική οπτική. 

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις μπαλαρίνες στη σκηνή να χορεύουν και να υποκλίνονται, αλλά και σε όμορφες φωτογραφίες, όπου ποζάρουν σαν εύθραυστες κούκλες. Ο Brad Walls, όμως, ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με τις αεροφωτογραφίες, αποφάσισε να τους δώσει μια άλλη διάσταση. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αν και οι παραδοσιακές φωτογραφίες είναι πανέμορφες, αυτός θέλησε να επικεντρωθεί στα μοναδικά σχήματα και τις σκιές που δημιουργεί η τέχνη. Ένα drone, λοιπόν, ήταν αυτό που τον βοήθησε να φωτογραφίσει μια μπαλαρίνα από ψηλά και να προσδώσει μια διαφορετική οπτική γωνία.

Φωτογράφισε την Montana Rubin, μια μπαλαρίνα από την Αυστραλία, που λόγω της πανδημίας δεν δίνει παραστάσεις στη σκηνή. «Έχω φωτογραφίσει ανθρώπους από ψηλά - συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιονικών και  μοντέλων - και ενώ αυτές οι λήψεις ήταν πολύ συναρπαστικές, ήξερα εδώ ότι ο συνδυασμός μιας τόσο αριστοκρατικής μορφής τέχνης με μια εναλλακτική οπτική θα ήταν πραγματικά η ενσάρκωση του έργου μου», είπε χαρακτηριστικά ο Walls.

Δείτε μερικές από τις απίστευτες φωτογραφίες του Bra Walls στη gallery παρακάτω:

Πηγή φωτογραφιών: Instagram/Bradscanvas