VIDEO

Μπαλέτο στο σπίτι: Χορευτές κάνουν πρόβες, «ευχαριστώντας» με τον τρόπο τους το ιατρικό προσωπικό


The Jennettes

21 Απριλίου 2020

Μπαλέτο στο σπίτι: Χορευτές κάνουν πρόβες, «ευχαριστώντας» με τον τρόπο τους το ιατρικό προσωπικό

Με πιρουέτες από τα σαλόνια των σπιτιών τους έκαναν online παράσταση στους θαυμαστές τους, χορεύτριες και χορευτές από την Όπερα της Γαλλίας αλλά και της Αγίας Πετρούπολης.

Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού, αναγκασμένοι να παραμείνουν σπίτι τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χόρεψαν για να ευχαριστήσουν το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων της Γαλλίας, αλλά και τους οδοκαθαριστές, τους ντελιβεράδες κλπ. Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε μια εξόχως ποιητική στιγμή με κορυφαίους καλλιτέχνες από μια άλλη οπτική: στον κήπο τους, με τα παιδιά τους, σε μια μπανιέρα, στην κουζίνα, στην ταράτσα.

Οι χορευτές χορεύουν το απόσπασμα «Danse des Chevaliers» από τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Πρόσφατα, χορεύτριες και χορευτές του Θεάτρου Μιχαηλόφσκι της Αγίας Πετρούπολης, ενός από τους πιο φημισμένους θιάσους μπαλέτου στη Ρωσία, εξάσκησαν την τέχνη τους από τα σπίτια τους, αποδεικνύοντας πως η καραντίνα είναι κι αυτή έννοια σχετική. Υπό τη μουσική επένδυση του συνθέτη Λούντβιχ Μίνκους, το τριών λεπτών βίντεο που δημοσίευσε το Θέατρο στα social media, έκανε δεκάδες χιλιάδες views.

«Οι καλλιτέχνες παραμένουν αληθινοί προς τους εαυτούς τους ακόμα και κάτω από τις υπάρχουσες ασυνήθιστες συνθήκες. Παρότι δεν έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το κοινό τους στο θέατρο, μετατρέπουν το εσωτερικό του σπιτιού τους σε σκηνή και δημιουργική πλατφόρμα για τους ίδιους» αναφέρει το Θέατρο Μιχαηλόφσκι. Στο κλείσιμο μάλιστα του video υπάρχουν υποκλίσεις, χειροκροτήματα και ανθοδέσμες, όπως ακριβώς και στις πραγματικές παραστάσεις επί σκηνής.