ΓΑΜΟΣ

Project γαμοβάπτιση: Τι να φορέσεις ως νύφη και μαμά


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

5 Απριλίου 2024

Project γαμοβάπτιση: Τι να φορέσεις ως νύφη και μαμά
Pexels
Δύο τελετές σε μια, η γνωστή και ως γαμοβάπτιση

Aποφασίσατε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να βαφτίσετε το μωράκι σας. Υπάρχει, όμως, ένα θέμα: δεν έχετε κάνει ακόμα τον θρησκευτικό σας γάμο, πράγμα που -πολύ συχνά- είναι προαπαιτούμενο του μυστηρίου της βαπτίσεως.

Οι λύσεις είναι δύο: είτε κάνετε δύο ξεχωριστές τελετές, είτε κάνετε δύο τελετές σε μια, την γνωστή και ως γαμοβάπτιση. Στην πραγματικότητα, τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης τελούνται χωριστά, στην ίδια εκκλησία με αυτή τη σειρά και με κοινό σημείο τη δεξίωση. Έχεις κανονίσει όλα τα υπόλοιπα αλλά έχει μείνει κάτι πολύ βασικό: τι θα φορέσεις ως νύφη και ως μαμά;

Είναι σύνηθες στη γαμοβάπτιση η νύφη/μαμά να φοράει λευκά, αλλά όχι νυφικό ή πιο σπάνια να φοράει στην αρχή νυφικό και μετά να αλλάζει για τη βάπτιση. Το δεύτερο, όμως, είναι και κοστοβόρο και χρονοβόρο, ενώ η πρώτη επιλογή είναι πιο στιλάτη, οικονομική και σύγχρονη. Αν φυσικά εσύ θέλεις να φορέσεις νυφικό, κανείς δε θα σου το απαγορεύσει, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για τις επιλογές της νύφης/μαμάς η οποία θέλει να φορέσει κάτι άλλο, πέρα από νυφικό, για τον γάμο της και τη βάπτιση του παιδιού της.

Οι επιλογές outfit για μια νύφη/μαμά στη γαμοβάπτιση είναι πολλές και αλλάζουν ανάλογα με την αισθητική της κάθε μιας, τις ανάγκες της, τι την κάνει να αισθάνεται άνετα, το concept της γαμοβάπτισης, το μέρος και φυσικά την εποχή. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά στιλ και κομμάτια, τα οποία να στιλιζάρεις και να κάνεις αυτή την ημέρα όσο μοναδική τη νιώθεις.

Floral - Custommade Answear

Jenny.Gr

Μια εξαιρετική επιλογή είναι ένα floral φόρεμα, με όγκο και παιχνιδιάρικη διάθεση, αλλά τα λουλούδια να είναι σε λευκό/ιβουάρ/κρεμ φόντο για να μη φύγουμε πολύ μακριά από τις κλασικές αποχρώσεις μιας νύφης.

Glam & party - Pronovias

Jenny.Gr

Αν θέλεις κάτι πιο glam και με party διάθεση, τότε ένα μακριμάνικο φόρεμα με βάτες, ντραπαρίσματα και σκίσιμο στο πόδι σε λευκό χρώμα είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Girly - Twinset Answear

Jenny.Gr

Αν σκέφτεσαι κάτι σε χρώμα, αλλά όχι πολύ έντονο, τότε επέλεξε ένα φόρεμα σε σομόν απόχρωση με girly βολάν και spaghetti τιράντες.

Romantic - Twinset Notos

Jenny.Gr

Διαφορετική επιλογή, με δυναμισμό αλλά και ρομαντικά στοιχεία, είναι ένα κοστούμι σε λευκή/ιβουάρ/κρεμ απόχρωση, από δαντέλα που θα εντυπωσιάσει σίγουρα.

Elegant Set - Primalicia

Jenny.Gr

Αν σε ενδιαφέρει να φορέσεις κάτι που να μοιάζει με νυφικό αλλά να μην είναι φόρεμα, ώστε να έχεις ελευθερία κινήσεων, τότε δοκίμασε ένα tailored ψηλόμεσο παντελόνι και συνδύασέ το με έναν στράπλες κεντημένο κορσέ.

Jumpsuit - Lamouretlame

Jenny.Gr

Στην περίπτωση που λατρεύεις το χρώμα και δε θέλεις να φορέσεις με τίποτα κάτι λευκό, τότε επέλεξε μια wide-leg ολόσωμη φόρμα σε έντονο aqua με σφιχτή ζώνη στη μέση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.