ΓΑΜΟΣ WEDDING INSPIRATION

Γάμοι και Βαπτίσεις: Χρήσιμες συμβουλές και tips για τα μυστήρια του καλοκαιριού


The Jennettes

24 Μαΐου 2021

Γάμοι και Βαπτίσεις: Χρήσιμες συμβουλές και tips για τα μυστήρια του καλοκαιριού
Νέα δεδομένα για τα μυστήρια του καλοκαιριού αναμένονται να ισχύουν από την 1η Ιουνίου. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Γιάννης Σκέρτσος ανακοίνωσε τις αλλαγές στο πλαίσιο εξόδου από το lockdown και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. 

Νέα δεδομένα για τα μυστήρια του καλοκαιριού αναμένεται να ισχύουν από την 1η Ιουνίου. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Σκέρτσος ανακοίνωσε τις αλλαγές στο πλαίσιο εξόδου από το lockdown και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. 

Μέχρι τώρα το πλάνο της κυβέρνησης χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά την τέλεση του μυστηρίου στους ναούς και το δεύτερο αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τα περίφημα ελληνικά γλέντια που τα ακολουθούν. 

Όσον αφορά τους γάμους και τις βαπτίσεις στους ναούς, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν φτάνει τους 100, με την προϋπόθεση να υπάρχει ένα άτομο ανά 25 τμ στο εσωτερικό και ένα άτομα ανά 10 τμ στον εξωτερικό χώρο. Οι καλεσμένοι υποχρεούνται να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν μάσκα, ενώ ιερείς, ιεροψάλτες, νεωκόροι και λοιπό προσωπικό πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test. 

Όσον αφορά τα γλέντια, το ανώτατο όριο καλεσμένων φτάνει πάλι τα 100 άτομα, ενώ θα τελούνται υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους και με την απουσία μουσικής. Βέβαια, μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η αύξηση στο πλήθος των ατόμων αλλά και το να επιτραπεί η μουσική. 

jenny.gr

Μέχρι τώρα δεν έχει βγει κάποια αναθεωρημένη εγκύκλιος για τους γάμους και τα βαφτίσια του καλοκαιριού, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει χωρίς την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες για να είστε σίγουροι ότι θα έχετε έναν ασφαλή και ξεχωριστό γάμο; 

1. Φροντίστε να στείλετε την μπομπονιέρα μαζί με το προσκλητήριο στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τον επιπλέον συνωστισμό των καλεσμένων.

2. Μοιράστε στους καλεσμένους σας ένα όμορφο kit με μάσκα, απολυμαντικό χεριών και μαντηλάκι για τυχόν απρόοπτα που θα προκύψουν.

jenny.gr

3. Ετοιμάστε ένα τραπέζι με ατομικά συσκευασμένα κεράσματα, ώστε να μπορέσει ο κάθε καλεσμένος να προμηθευτεί το δικό του. 

4. Αν το μυστήριο πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του ναού, μπορείτε να στήσετε έναν προτζέκτορα στον εξωτερικό χώρο ώστε να μπορούν όλοι οι καλεσμένοι να το παρακολουθήσουν. 

5. Στο τραπέζι που θα ακολουθήσει το μυστήριο, αποφύγετε τον μπουφέ ή τα κοινά πιάτα στη μέση του τραπεζιού για να μην φέρετε σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους σας και προτιμήστε ατομικά πιάτα, τα οποία θα σερβίρει το κατάλληλα προετοιμασμένο προσωπικό. 

Ελπίζω αυτά τα χρήσιμα tips να σας βοηθήσουν φέτος το καλοκαίρι να πραγματοποιήσετε τον γάμο των ονείρων σας! 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.