GREEN

«Ένα νήμα φέρνει την αλλαγή»: Η κλιματική κρίση μέσα από πίνακες από ανακυκλωμένο νήμα


JTeam

2 Ιανουαρίου 2022

«Ένα νήμα φέρνει την αλλαγή»: Η κλιματική κρίση μέσα από πίνακες από ανακυκλωμένο νήμα
Η καλλιτέχνης Τζο Χάμιλτον δημιουργεί το δικό της νήμα από ανακυκλωμένο πλαστικό, με το οποίο φτιάχνει ξεχωριστούς πίνακες που ασκούν κριτική στην καταστροφική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον

Η Σκωτσέζα καλλιτέχνης Τζο Χάμιλτον ξεπερνά τα όρια του κροσέ, με τους ανατρεπτικούς πίνακες με βελονάκι της. Φεύγοντας από τις απλές κατασκευές με νήμα, εμπνέεται κάποια εντυπωσιακά πολύχρωμα πορτρέτα, φτιαγμένα με ανακυκλωμένο νήμα. Τα κομψά και προσεκτικά ραμμένα δημιουργήματα, παίζουν με το χρώμα, τη γραμμή και την υφή, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές μας αντιλήψεις για το βελονάκι, ως μορφή τέχνης.

Αναμφισβήτητα πρωτοπόρος στη σφαίρα της εικονιστικής τέχνης κροσέ, η Χάμιλτον χρησιμοποιεί τη δουλειά της για να σχολιάσει τα περίπλοκα ζητήματα που μαστίζουν την κοινωνία σήμερα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην δυστυχώς γρήγορα κλιμακούμενη κλιματική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, το πρόσφατο έργο της καλλιτέχνιδας «Transitory Trespass», παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και ασκεί κριτική στην τεταμένη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον και στον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει αυτή στον πλανήτη μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.