HOME SWEET HOME

8 παράγοντες μέσα στο σπίτι που βλάπτουν την επιδερμίδα


6 Μαρτίου 2015

epidermida01-.jpg

Όση φροντίδα κι αν δίνετε στην επιδερμίδα σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που έχετε αυτή τη στιγμή στο σπίτι σας που την καταστρέφουν λεπτό το λεπτό. Δείτε ποια είναι αυτά τα 8 πράγματα που επηρεάζουν την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας σας και τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τη δράση τους.

Σκληρά καθαριστικά προϊόντα: Μπορεί να θέλετε ένα πεντακάθαρο σπίτι αλλά το να χρησιμοποιείτε βαριά χημικά προϊόντα για να καθαρίζετε την κουζίνα και το μπάνιο σας δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε γάντια και προσέχετε να μην εισπνέετε τα χημικά με τα οποία καθαρίζετε, η επιδερμίδα σας έρχεται σε έμμεση επαφή με τα χημικά με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ιδιαίτερα αρνητικά.

Χρησιμοποιήστε τα καθαριστικά του σπιτιού με ασφάλεια.

Ξηρός αέρας: O κρύος και ξηρός αέρας που υπάρχει στο σπίτι σας κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιδερμίδα σας. Ο ξηρός αέρας αφαιρεί την ενυδάτωση από την επιδερμίδα σας πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνετε κάτι για να διορθώσετε το πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα για να λύσετε το πρόβλημα - κυρίως τις βραδινές ώρες που η επιδερμίδα σας μπορεί να στεγνώσει ακόμα κι αν βάλετε μία καλή ενυδατική κρέμα.

Βρόμικο air condition: Το φίλτρο του air-condition χρειάζεται συχνό καθάρισμα έτσι ώστε να μην εισπνέετε τους μικροοργανισμούς που διαχέονται στην ατμόσφαιρα από τα βρόμικα φίλτρα. Μπορεί να μην επιδρά άμεσα στην επιδερμίδα σας αλλά συμβάλει στην εμφάνιση αλλεργιών οι οποίες σίγουρα θα έχουν αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα σας.

Κατοικίδια: Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στα κατοικίδια ζώα, τα μαλλιαρά ζωάκια σας μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα σας. Οι γάτες και οι σκύλοι μπορεί να μεταφέρουν πολλά μικρόβια σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι σε δερματικά προβλήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.