HOME SWEET HOME

8 Τρόποι να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

13 Φεβρουαρίου 2017

decolcost-m.jpg

Αν στο σπίτι σας ζείτε με την οικογένεια σας, μόνη ή με τον/την συγκάτοικό σας, υπάρχουν πολλές επιλογές με χαμηλό κόστος που μπορούν να κάνουν κάθε χώρο σας ονειρεμένο. Είστε έτοιμες να ξεκινήσετε; Διαβάστε τους 8 τρόπους για να ανανεώσετε το σπίτι σας, γρήγορα και οικονομικά.

Νέα μαξιλάρια

Ένας από τους τρόπους να δώσετε νέο αέρα στο σπίτι σας είναι να ανανεώσετε τα μαξιλάρια ή να προσθέσετε νέα. Μπορείτε να επιλέξετε άλλες μαξιλαροθήκες, να διαλέξετε ένα vintage ή άλλο ύφασμα σε οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα σας αρέσει.

Οργανώστε και καθαρίστε το γραφείο

Θα σας κοστίσει πολύ λίγο να καθαρίσετε αυτό τον χώρο του σπιτιού σας και θα σας ενθουσιάσει πολύ η τελική εικόνα που θα δείτε μετά την τακτοποίηση. Αντί να αφήνετε πολλά χαρτιά από εδώ και από εκεί, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και αρχειοθετήστε τα. Αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο για τα πράγματά σας, μία ωραία λύση είναι τα μεγάλα ψάθινα καλάθια στα οποία μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.

Ανανεώστε την κουζίνα

Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να τον ανανεώσετε, όπως αλλάζοντας το δάπεδο της κουζίνας και τοποθετώντας πλακάκια σε διάφορα σχέδια ή αλλάζοντας το χρώμα του τοίχου. Μια έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσετε ταπετσαρία στα ντουλάπια, που να ταιριάζει με όλο τον χώρο.

Επιλέξτε ένα νέο coffee table για το καθιστικό

Το coffee table δεν χρειάζεται να παίζει δευτερεύον ρόλο στο καθιστικό σας, γιατί αν είναι καλαίσθητο μπορεί να γίνει το κεντρικό σας έπιπλο. Επενδύστε σε ένα νέο coffee table και διακοσμήστε το με ωραία διακοσμητικά και μεγάλα βιβλία.

Δώστε μια ανανέωση στην βεράντα σας

Η βεράντα μπορεί εύκολα να γεμίσει από ξερά φυτά και άχρηστα πράγματα, αλλά μπορεί και με οικονομικό και κομψό τρόπο να μεταμορφωθεί. Στο δάπεδο μπορούν να τοποθετηθούν ιδιαίτερα πλακάκια ή να προστεθούν σε κάποιες γωνίες χαλίκια. Αυτή η αλλαγή θα δώσει την εντύπωση της πιο ακριβής ανακαίνισης. 

Αλλάξτε πράγματα στο υπνοδωμάτιο

Ώρα να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο σας, αλλάζοντας τα σεντόνια, την παπλοματοθήκη, τις κουβέρτες και αγοράζοντας καινούργια. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα φωτιστικά ή να προσθέσετε άλλα διακοσμητικά και θα δείτε ότι ο χώρος σας θα αλλάξει αμέσως.

Εστιάστε την προσοχή σας στην τραπεζαρία

Η τραπεζαρία σας είναι ένας υπέροχος χώρος για να φιλοξενήσει συγγενείς και φίλους, οπότε μπορείτε να του χαρίσετε ένα ωραίο διακοσμητικό στιλ αλλάζοντας το φωτιστικό, προσθέτοντας έναν πίνακα ή ένα αντικείμενο από γυαλί.

Δώστε μια νέα πνοή στην είσοδο του σπιτιού

Η τελευταία συμβουλή είναι να δώσετε την απαιτούμενη προσοχή στην είσοδο σας, επειδή είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι. Οποιοδήποτε διακοσμητικό με όμορφη αισθητική και value for money είναι καλοδεχούμενο και θα δείτε ότι αυτή η αλλαγή μαζί με τις άλλες θα σας αλλάξουν την ψυχολογία προς το καλύτερο.

 

[gallery-716285]