HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Οδηγός ανοιξιάτικης φροντίδας για τις ορχιδέες μας


Αναστασία Τσαγκάρη

11 Μαρτίου 2018

17757186-1659528734076229-2325165318487820587-n-1.jpg

Η άνοιξη επίσης είναι η εποχή των μεταφυτεύσεων (διαβάστε εδώ). Αν έχετε ένα καινούριο φυτό ή αν η ορχιδέα σας έχει μείνει στην ίδια γλάστρα για πάνω από δύο χρόνια, μόλις ολοκληρωθεί η ανθοφορία της, θα πρέπει να μετακομίσει σε νέα, μεγαλύτερη γλάστρα και φρέσκο υπόστρωμα - φλοιό πεύκου.

Καθώς τα παράθυρα θα ανοίγουν όλο και πιο συχνά και καθώς κάποιοι από εμάς ίσως μεταφέρουμε τα φυτά μας σε αυλές και μπαλκόνια, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι εχθρικά έντομα καραδοκούν για να κάνουν πάρτι σε φρέσκα φύλλα και άνθη. Προληπτικοί ψεκασμοί με ξύδι αραιωμένο σε νερό βοηθούν. Στα φυτώρια θα βρείτε και τα λεγόμενα βιολογικά εντομοκτόνα, όπως το duxon ή το acaridoil, αν κάποια από τις ορχιδέες σας προσβληθεί από έντομο. Aν και δεν σας το εύχομαι γιατί δύσκολα εξολοθρεύονται.

Τέλος είτε μέσα είτε έξω, οι ορχιδέες μας θα πρέπει σταδιακά να προστατεύονται από την απευθείας έκθεση στο ήλιο. Για ένα μήνα ακόμη μπορείτε με ασφάλεια να τις αφήσετε να λιάζονται. Όμως εκεί γύρω στο Πάσχα μην παραλείπετε να τραβάτε τις κουρτίνες τις ώρες εκείνες που τις φλερτάρει επίμονα ο ήλιος.

[gallery-718306]

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα