HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πλουμέρια. Το φυτό που θα φέρει την εξωτική Χαβάη στο μπαλκόνι μας


Αναστασία Τσαγκάρη

22 Ιουλίου 2018

plumeria13_1.jpg

Καθώς μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο καλοκαίρι προσπαθούσα να βρω ένα θέμα απόλυτα καλοκαιρινό. Σκέφτηκα λοιπόν να σας μιλήσω για την Πλουμέρια, ένα φυτό που ενώ ευδοκιμεί πολύ στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Για όσες λοιπόν δεν τη γνωρίζετε, πρόκειται για ένα κατ' εξοχήν τροπικό φυτό, γνωστό στο καταναλωτικό κοινό με το όνομα Ινδικό ή Κρητικό φούλι. Μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει όμως δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δεν έχει δει την Πλουμέρια έστω και σε φωτογραφία. Το άνθος της, στολίζει μαλλιά και ντεκολτέ σε καλλίγραμμες Χαβανέζες.


Τώρα όλα αυτά μπορεί να μην σας φαίνονται και τόσο σημαντικά, όμως αν μπορούσατε να τη μυρίσετε όχι μόνο θα αλλάζετε γνώμη αλλά και θα την αναζητούσατε παντού. Μεθυστικό άρωμα παρόμοιο με γιασεμιών. Τα άνθη της είναι συνήθως λευκά και κίτρινα αλλά υπάρχουν πολλές ροζ και πορτοκαλί ποικιλίες.

Aν τώρα το καλοκαίρι το καράβι σάς φέρει σε ένα από τα νησιά μας - Κρήτη, Ρόδο ή Κω - επιστρέφοντας βάλτε τη στις αποσκευές σας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και σίγουρα θα τη βρείτε με ευκολία στα τοπικά φυτώρια. Ως τροπικό φυτό αγαπά τον ήλιο και τη ζέστη και δεν τα πάει καθόλου καλά με το κρύο. Αντέχει, αλλά τα πρώτα χρόνια μέχρι να προσαρμοστεί, θέλει προστασία από τον παγετό.

Τώρα αν τα λόγια μου δεν σας έπεισαν, οι εικόνες νομίζω ότι κάτι παραπάνω θα πετύχουν.

Enjoy the gallary.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα