HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

"Ένα γεράνι κόκκινο λουλούδισε στη γλάστρα" και καλοκαίρι μύρισε


Αναστασία Τσαγκάρη

23 Ιουνίου 2019

gerani1.jpg

Κοιτώ αυτές τις ημέρες τα λουλουδάκια μου που ήταν γεμάτα άνθη την άνοιξη. Τώρα όμως οι ανθοφορίες δεν είναι τόσο πλούσιες και κάποια φυτά μοιάζουν αρκετά κουρασμένα από τη ζέστη. Όμως πάντα στη αυλή μου υπάρχει ένα φυτό που δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Ο λόγος για τα κόκκινα κλασσικά γεράνια με το χνουδωτό φύλλωμα και τα υπέροχα άνθη που σχηματίζουν τεράστιες σφαιρικές ταξιανθίες. Το γεράνι πάντα θυμίζει καλοκαίρι καθώς μας χαρίζει πλούσια ανθοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω της Αφρικανικής καταγωγής του αντέχει πάρα πολύ στη ζέστη εκεί που τα άλλα φυτά υποφέρουν.

Αν θέλετε λοιπόν να ανανεώσετε το καλοκαιρινό σας μπαλκόνι κάντε μια επίσκεψη σ΄ ένα κοντινό φυτώριο και πάρτε γεράνια σε ότι χρώμα σας αρέσει. Μπορείτε να διαλέξετε και από τις υπόλοιπες ποικιλίες όπως το πελαργόνιο ή το μαστιχάκι αν θέλετε να φτιάξετε κρεμαστούς χρωματιστούς κήπους. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το κλασσικό γιατί έχει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά που με πάει πίσω στο χρόνο, στα παιδικά μου χρόνια που τα γεράνια ήταν τα μόνα φυτά που έβλεπες στα μπαλκόνια.

Πολύ εύκολο στη φροντίδα του. Το αφήνετε να στεγνώνει μέχρι το επόμενο πότισμα. Όσο περισσότερο ήλιο του δώσετε τόσο περισσότερα λουλούδια θα σας δώσει. Το λίπασμα σε συνδυασμό με το πότισμα βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τα ξερά φυλλαράκια για να δείχνει πάντα όμορφο και φουντωτό. Τέλος στις αρχές τις επόμενης άνοιξη κάντε του ένα βαθύ κλάδεμα για να ανανεωθεί η βλάστηση.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.