HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φτιάχνουμε κρεμαστούς κήπους σε αποχρώσεις κόκκινες και ροζ


Αναστασία Τσαγκάρη

2 Φεβρουαρίου 2020

Φτιάχνουμε κρεμαστούς κήπους σε αποχρώσεις κόκκινες και ροζ

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ λατρεύω τα κρεμαστά φυτά. Με γοητεύει η ανάπτυξή τους, η διάθεσή τους να πάνε παντού.  Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες έχετε στο μυαλό σας τη χαρακτηριστική εικόνα του Πόθου. Αν θέλετε κάτι εύκολο που το μόνο που θα κάνετε είναι να το ποτίζετε όποτε θυμάστε και να το κλαδεύετε όταν αρχίσει και απλώνεται, ο Πόθος είναι μια άριστη επιλογή.

jenny.gr

Όμως στα φυτώρια και στα ανθοπωλεία κυκλοφορούν ποικιλίες φυτών ιδανικές για κρεμαστές γλάστρες εξαιρετικής ομορφιάς. Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε και θα αναζητήσετε και από μόνες σας περισσότερα. Ας δούμε όμως τα βασικά.

Αισχύανθος. Πρόκειται για ένα ντροπαλό φυτό που αισχύνεται να μας δείξει τα άνθη του. Αυτά κρύβονται επιμελώς ανάμεσα στο πλούσιο φύλλωμά του όπου μπορεί να κρεμάσει μέχρι και 1.5 μέτρα. Σκληρό φυτό με μέτριες απαιτήσεις σε φως και νερό. 

    jenny.gr
    • Κηροπηγή ή String of Ηearts ή Ceropegia woodii. Εδώ μάλλον θα λατρέψετε τις κρεμαστές πράσινες καρδιές που αναπτύσσονται πάνω σε σκληρούς βλαστούς που φτάνουν μέχρι και τα 2 μέτρα. Απαιτεί φως για να διατηρήσει την ποικιλομορφία στο χρώμα των φύλλων της, αλλά ελάχιστο νερό. Ανθοφόρο και αυτό με μικρά ροζ ανθάκια.
    jenny.gr
    • Για προχωρημένες στην κηπουρική θα σύστηνα τη Hoya γνωστή με την κοινή ονομασία Κεράκι. Οι ποικιλίες αμέτρητες αλλά επιλέγω τη Hoya compacta για το υπέροχο φύλλωμά της.
    jenny.gr
    • Τελευταία πρόταση στη λίστα μου η Τραντεσκάντια με εντελώς girly χρωματική διάθεση. Φύλλα στις αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου με ροζ μικρά ανθάκια. Γρήγορης ανάπτυξης και με ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα.
    jenny.gr

    Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

    Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube