HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τρία αγαπημένα φυτά για κάθε μανούλα


Αναστασία Τσαγκάρη

10 Μαΐου 2020

Τρία αγαπημένα φυτά για κάθε μανούλα

Ότι  και αν αποφασίσετε να προσφέρετε σήμερα στη μητέρα που γιορτάζει μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το δώρο σας μ΄ ένα ανθοφόρο φυτό. Μετά τον «εγκλεισμό» τους ανθοπωλεία και φυτώρια είναι γεμάτα φρέσκο εμπόρευμα. Τρεις θεωρώ είναι οι top επιλογές σας για τη σημερινή ημέρα. 

Μια Γαρδένια. Διαλέξτε ένα μεγάλο φυτό με λίγα άνθη και πολλά ώριμα μπουμπούκια. Παρατηρείστε το καλά. Να έχει φύλλα πράσινα χωρίς μαύρα στίγματα και χωρίς εμφανή παρουσία εντόμων. Το μυστικό της επιβίωσης της γαρδένιας ένα και μοναδικό. Όχι πολύ νερό. 

jenny.gr
Μια Ορτανσία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό από μια ανθισμένη Ορτανσία όποιο  χρώμα και αν διαλέξετε. Συγκαταλέγετε όμως στα δύσκολα φυτά. Η ορτανσία αγαπά τις ημισκιερές θέσεις και όχι την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ειδικά όταν είναι ανθισμένη. Την περίοδο αυτή λατρεύει το νερό για αυτό μην την αφήνετε να διψάει. Ο κανόνας είναι λίγο νερό και συχνά. Για το πώς θα διαλέξετε ένα υπέροχο φυτό δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
 
 
 
Τέλος μια Ορχιδέα.  Η επιλογή του φυτού είναι το Α και το Ω σε αυτή την περίπτωση. Πριν ξεγελαστείτε από τα υπέροχα άνθη της παρατηρείστε προσεκτικά τις ρίζες της μέσα στη διάφανη γλάστρα. Το πράσινο χρώμα είναι ένδειξη ότι το φυτό είναι υγιέστατο. Μείνετε μακριά από φυτά που έχουν κίτρινα φύλλα ή κίτρινο κορμό. Παρατηρείστε προσεκτικά τους ανθοφόρους βλαστούς. Αν δείτε έντομα λευκού χρώματος μακριά. Τώρα για το πώς θα τη φροντίσει από δω και πέρα δείτε εδώ. 

Ορχιδέα Phalaenopsis 🌺 και τα μυστικά της επιβίωσής της. Οι πρώτες μέρες στο σπίτι 🏡.

 
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες και...
Ραντεβού την άλλη Κυριακή! 
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.