HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φυτά ιδανικά για το φοιτητικό δωμάτιο


Αναστασία Τσαγκάρη

12 Σεπτεμβρίου 2020

Φυτά ιδανικά για το φοιτητικό δωμάτιο

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που ξεκινούν τα σχολεία αλλά και που εξοπλίζονται τα φοιτητικά δωμάτια για να υποδεχτούν τους πρωτοετείς φοιτητές. Πολύ σπάνια στη λίστα για το φοιτητικό δωμάτιο περιλαμβάνεται ένα φυτό. Μπορεί μάλιστα να θεωρηθεί περιττό έξοδο. Αν το πρόβλημα σας είναι το κόστος αρκεί να σας πω ότι στην αγορά μπορείτε να βρείτε φυτά εσωτερικού χώρου που κοστίζουν όσο ένας καφές. Όσο για την αναγκαιότητα τους στο φοιτητικό δωμάτιο…. Εδώ έχω να σας πω πολλά.

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και believe it or not είναι πηγή θετικής ενέργειας απαραίτητη σε αυτή τη φάση προσαρμογής των νεαρών φοιτητών στο νέο τους περιβάλλον. Η διακοσμητική τους αξία μεγάλη, ειδικά σε μικρούς χώρους γεμάτους ψυχρά αντικείμενα.

Επιλέξτε Zamioculcas ή Sansevieria. Φυτά με μηδενική ανάγκη σε πότισμα και ελάχιστες ανάγκες σε φως. Στην αγορά κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του χώρου σας αλλά και της τσέπης σας. Από κει και πέρα οι επιλογές σε εύκολα αλλά και εξαιρετικής αισθητικής φυτά είναι πολλές. Φιλική συμβουλή. Μακριά από τα ανθοφόρα. Απαιτούν εμπειρία αλλά και ειδικές συνθήκες φωτισμού για να αναπτυχθούν σωστά.

Δείτε τις προτάσεις μου στο gallery που ακολουθεί.
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!!
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.