HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Καλούνα και 'Ερικα σέρνουν το χορό του φθινοπώρου


Αναστασία Τσαγκάρη

4 Οκτωβρίου 2020

Καλούνα και 'Ερικα σέρνουν το χορό του φθινοπώρου

Σήμερα δεν θα σας μιλήσω με λόγια αλλά με εικόνες και ζεστά φθινοπωρινά χρώματα. Για τους δυτικοευρωπαίους φίλους μας η Καλούνα και η Έρικα είναι δύο φυτά που λέγεται ότι φέρνουν το ζεστό φως του ήλιου μέσα στο φθινόπωρο. Το λευκό και όλες οι αποχρώσεις του ροζ κυριαρχούν στις περισσότερες ποικιλίες των φουντωτών αυτών μικρών θάμνων που μοιάζουν με χρωματιστά στάχυα ολάνθιστα μέσα στο φθινόπωρο.

Όποια από τις δύο και αν διαλέξετε δώστε της ήλιο και νερό και αυτό είναι όλο. Θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα στο μπαλκόνι σας ενώ δεν έχετε να ανησυχείτε για το αν φέτος θα μας επισκεφτεί ένα νέο κύμα παγετού. Αντέχουν στους - 20.

Προσωπικά τις λατρεύω και τις δύο για την ιδιαίτερη αισθητική τους αξία. Δείχνουν υπέροχες συνδυασμένες με φυσικά υλικά, μέσα σε ψάθινα πανέρια, πέτρινα κασπώ, ζαρντινιέρες ή όπου αλλού σας οδηγήσει η φαντασία σας. Σπανίως τις διατηρώ και την επόμενη χρονιά. Πάντα τέτοια εποχή αγοράζω καινούριες.

Αφήνω τις εικόνες να σας μιλήσουν...

Ραντεβού την άλλη Κυριακή.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.