HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Κουβέντα μ' ένα Κυκλάμινο


Αναστασία Τσαγκάρη

8 Νοεμβρίου 2020

Κουβέντα μ' ένα Κυκλάμινο

Δεν νοείται φθινόπωρο και χειμώνας χωρίς ούτε ένα κυκλάμινο στο χώρο μας. Αυτό που μου αρέσει σε αυτά είναι η παρατεταμένη και συνεχόμενη ανθοφορία τους από το φθινόπωρο μέχρι και τις αρχές της άνοιξης. Βασική τους δυσκολία το πότισμα.

Το κυκλάμινο δεν θέλει ούτε να είναι υπερβολικά υγρό γιατί θα σαπίσει ο βολβός, αλλά ούτε και να στεγνώνει εντελώς γιατί έχει την τάση να λιποθυμάει. 

jenny.gr

Καλή αποστράγγιση λοιπόν και πότισμα με μέτρο. Αν παρόλα αυτά ένα πρωί βρείτε τα κυκλάμινά σας μαραμένα βαπτίστε τα σε ένα κουβά με νερό για αρκετή ώρα και να είστε σίγουρες ότι μετά από λίγες ώρες θα αναστηθούν. Τα κυκλάμινα αγαπούν τις σκιερές και ημισκιερές θέσεις καθώς στη φύση μεγαλώνουν συνήθως στη βάση των δέντρων και κοντά σε βράχια. Αν δείτε τα φύλλα τους να κιτρινίζουν μην βιαστείτε να τα ποτίσετε.

Τα κυκλάμινα πρέπει να αερίζονται καλά και να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους. Στη λογική αυτή να προτιμάτε να αγοράζετε μεγάλα φυτά και όχι μικρά μικρά γλαστράκια. Ο συνωστισμός δεν τους αρέσει καθόλου. Θέλουν να είναι μόνα τους και να έχουν χώρο όπως ακριβώς και στο φυσικό τους περιβάλλον. 

jenny.gr

Για πλούσια ανθοφορία κάνατε τακτική εφαρμογή λιπασμάτων για ανθοφόρα φυτά με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στο λίπασμα που χρησιμοποιείτε. Τέλος αντισταθείτε στον πειρασμό να τα διατηρήσετε σε εσωτερικό χώρο καθώς δεν τους αρέσει ούτε η ζέστη ούτε η ξηρασία.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.