HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Βάζουμε τον Πόθο στο Νερό


Αναστασία Τσαγκάρη

5 Δεκεμβρίου 2020

Βάζουμε τον Πόθο στο Νερό

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο εντυπωσιακό θέαμα από την καλλιέργεια των φυτών μέσα στο νερό. Πρόκειται για μια απλή μέθοδο όπου τα φυτά μεγαλώνουν έχοντας ως βασικό τους υπόστρωμα το νερό αντί το χώμα. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό ειδικά όταν χρησιμοποιούμε διάφανο βάζο για να φιλοξενήσει το φυτό μας καθώς έχουμε οπτική επαφή με την ανάπτυξη και του ριζικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του νερού και μόνο προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου που μπορούν να επιβιώσουν στο νερό τόσο καλά όσο και στο χώμα. Ο Πόθος είναι το πιο εύκολο από αυτά. Απλά κόψτε μερικά κλαράκια και βάλτε τα σ’ ένα βάζο με νερό. Σε λίγο καιρό θα αναπτύξουν τις δικές τους ρίζες και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν σαν να ήταν σε γλάστρα με χώμα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πρόσθετε νερό όταν πέφτει η στάθμη του και να το αλλάζετε εντελώς μια φορά την εβδομάδα. Λίγο υδατοδιαλυτό λίπασμα που και που βοηθάει στην καλύτερη ανάπτυξη του φυτού σας.

jenny.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook  ή το κανάλι του στο youtube.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr