HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Έξι λουλούδια που θα αντέξουν στο βάζο


Αναστασία Τσαγκάρη

9 Ιανουαρίου 2021

Έξι λουλούδια που θα αντέξουν στο βάζο

Το έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν είμαι λάτρης των συνθέσεων με κομμένα λουλούδια είτε για να τα προσφέρουμε είτε για να διακοσμήσουμε το χώρο μας. Όμως αυτά είναι προσωπικές επιλογές και σεβόμενη όσες αγαπάτε τις συνθέσεις αυτού του τύπου έχω να σας προτείνω μια σειρά από λουλούδια που θα αντέξουν στο βάζο πάρα πολύ καιρό.

Χρυσάνθεμα. Αντέχουν περίπου δύο εβδομάδες. Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιλέξτε διαφορετικές ποικιλίες και χρώματα. 

jenny.gr

Κυμβίδια. Διάσημο γένος ορχιδέας που αντέχει στο χρόνο. Εξαιτίας αυτής της ιδιότητας τα κομμένα λουλούδια της στοιχίζουν κάτι παραπάνω όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και διαρκεί.

jenny.gr

Γαρύφαλλα.  Κλασική και οικονομική επιλογή είτε μόνα τους είτε μαζί με άλλα λουλούδια ή πρασινάδα. 

jenny.gr

Ζίνιες. Συναγωνίζονται στην ομορφιά και την ποικιλία των χρωμάτων τα χρυσάνθεμα. Ιδανικές για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συνθέσεις. 

jenny.gr

΄Αλλιον. Μια διακοσμητική επιλογή για μοντέρνους χώρους και μινιμαλιστικές συνθέσεις.

jenny.gr

Λίλιουμ. Αγαπημένη επιλογή των ανθοπώληδων ακριβώς επειδή διαρκούν πολύ στις συνθέσεις. Τελευταίο στη δική μου λίστα γιατί η γύρη του χρωματίζει όπου πέσει και δύσκολα καθαρίζει. 

jenny.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.