HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φυτεύουμε Λίλιουμ


Αναστασία Τσαγκάρη

4 Απριλίου 2021

Λίλιουμ

Δηλώνω λάτρης των βολβών εξαιτίας της ευκολίας τους. Φυτά που αναπτύσσονται σε βολβούς μας απασχολούν ελάχιστα καθώς κοιμούνται το μισό χρόνο. Ανθίζουν ανελλιπώς όταν είναι η ώρα τους, σπανίως αρρωσταίνουν και όταν ολοκληρώσουν τον κύ-κλο τους μας αποχαιρετούν για να ξανακάνουν την εμφάνιση τους του χρόνου την ίδια εποχή. Αν χώρος σας το επιτρέπει αφιερώστε μερικές από τις γλάστρες σας σε όσους αγαπάτε. 

Αυτή την εποχή μπορείτε να φυτέψετε Λίλιουμ. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τόσο σε χρώματα όσο και σε σχήματα. Τα Λίλιουμ απαιτούν άμεσο ηλιακό φως για να μας χαρίσουν πλούσια ανθοφορία για αυτό τοποθετήστε τη γλάστρα τους σε νοτιοδυτικό προσανατολισμό.  Θα χρειαστείτε κοντή γλάστρα και διάμετρο ανάλογα με τον αριθμό των βολβών που θα φυτέψετε. Υπολογίστε μια ελάχιστη απόσταση 20 εκ. ανάμεσα στους βολβούς και αφράτο φυτόχωμα γενικής χρήσης. 

jenny.gr

Φροντίστε να εμπλουτίσετε το χώμα με λίπασμα αργής αποδέσμευσης - σε κόκκους - για να ξεμπερδέψετε μια και καλή από το βραχνά της λίπανσης. Μέχρι να δείτε τη βλάστηση να ξεπροβάλει απλά διατηρείστε το χώμα ελάχιστα νοτισμένο. Στη φάση της ανάπτυξης και καθώς οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν αυξάνετε τη συχνότητα του ποτίσματος. 

Ραντεβού την άλλη Κυριακή

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr