HOME SWEET HOME HOME TIPS

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σαλονιού σας


2 Αυγούστου 2018

thehomeissue_saloni01-1024x585.jpg

Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές κάνουν λάθη, διαβάστε ποιες είναι οι παγίδες που κρύβει η διακόσμηση ενός καθιστικού.

1. Το να ταιριάζουμε απλά τα έπιπλα μεταξύ τους είναι κάπως μονότονο. Το ταίριασμα της τραπεζαρίας με τις καρέκλες και το τραπεζάκι του καθιστικού, δεν δίνει στο σαλόνι σας το στίγμα της δικής σας προσωπικότητας. Ο καθένας θα μπορούσε να αγοράσει σεταρισμένα έπιπλα. Χρειάζεστε κάτι αυθόρμητο και ιδιαίτερο, μια μίξη που θα την κάνετε μόνο εσείς. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα παλιό τραπεζάκι που σας έχει μείνει από την γιαγιά σας, με ένα πολύ μοντέρνο αντικείμενο.

Δεν είναι απαραίτητο να παίξετε εκ του ασφαλούς. Επιλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι για την τραπεζαρία σας και ξεχωρίστε.

2. Τα έργα τέχνης αναδεικνύουν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη και δίνουν την αίσθηση μιας πιο sophisticated διακόσμησης. Επιλέξτε μια ποικιλία από πίνακες, φωτογραφίες, ακόμη και γλυπτά και μη φοβηθείτε τα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα μεταξύ τους.

Τολμήστε με μεγάλα έργα τέχνης σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού και εντυπωσιάστε.

3. Μερικοί διακοσμητές τείνουν να εστιάζουν την προσοχή τους στα πιο βασικά κομμάτια, όπως ο καναπές, ή το coffee table, και μόνο την τελευταία στιγμή προσέχουν τον φωτισμό για να καλύψουν τυχόν κενά. Δώστε βάση στο σύστημα του φωτισμού από την αρχή του σχεδιασμού. Είτε πρόκειται για έναν μοντέρνο πολυέλαιο, για φωτιστικά δαπέδου, ή για επιτραπέζιες λάμπες, δώστε προσοχή στον φωτισμό που θα ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας για να πετύχετε μια συνεκτική εμφάνιση.

Κάντε τον χώρο δικό σας βάζοντας φωτογραφίες και αντικείμενα που έχουν να πουν τη δική σας ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα