HOME SWEET HOME HOME TIPS

Εύκολο DIY: Φτιάξτε υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με μανταλάκια


13 Δεκεμβρίου 2018

thehomeissue_snowflakediy001-1-1024x585.jpg

Παρά την... ταπεινή τους καταγωγή, αυτά τα στολίδια κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Θέλετε αποδείξεις; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μεταμορφώνει απλά μανταλάκια σε απίστευτα στολίδια για το δέντρο σας!

Τι χρειαστείτε:
8 ξύλινα μανταλάκια για κάθε στολίδι
πιστόλι σιλικόνης (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη γραφείου)
λευκή μπογιά σε σπρέι (θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και χρωματοπωλεία)
ψαλίδι
χαρτόνι
κορδέλα

Πώς θα τα φτιάξετε:
1. Ξεκινήσετε αφαιρώντας το σύρμα από τα μανταλάκια. Για να το καταφέρετε, στρίψτε ελαφρά την πάνω άκρη τους έτσι ώστε να χαλαρώσει η επαφή του με το ελατήριο και, έπειτα, τραβήξτε το για να το απελευθερώσετε από αυτό.

2. Καλύψτε με χαρτόνι την επιφάνεια εργασία σας και απλώστε εκεί τα μανταλάκια. Χρησιμοποιώντας το σπρέι, περάστε τα με ένα λεπτό στρώμα μπογιάς. Αφήστε τη μια πλευρά να στεγνώσει καλά και, στη συνέχεια, περάστε την ένα ακόμη χέρι. Όταν στεγνώσει καλά, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.

3. Αφού στεγνώσουν καλά, κολλήστε τα μανταλάκια περνώντας λίγη κόλλα στην πίσω (ευθεία) πλευρά τους έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι σαν αυτό που απεικονίζεται στην ακόλουθη εικόνα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργήσετε άλλα 6 ζευγάρια κι αφήνοντας δύο μονά μανταλάκια στην άκρη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση

Δείτε ακόμη: Πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ