HOME SWEET HOME HOME TIPS

Κορωνοϊός: Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό με αυτά τα απλά αλλά χρήσιμα tips


The Jennettes

17 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό με αυτά τα απλά αλλά χρήσιμα tips

Η ομπρέλα προστασίας για την προστασία σε κάθε σπίτι αυτή την περίοδο, του κορωνοϊού, δεν είναι άλλη από την καθαριότητα.

Ο κορωνοϊός μεταδίδεται κατά κύριο λόγο από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω των μικροσκοπικών σταγονιδίων από το σάλιο ή άλλα σωματικά υγρά που κυκλοφορούν στον αέρα όταν κάποιος βήχει ή φταρνίζεται. Τα μολυσμένα αντικείμενα και οι επιφάνειες μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντική πηγή μετάδοσης της νόσου, χωρίς, ωστόσο, να είναι απόλυτα σαφές πώς ακριβώς επηρεάζουν την εξάπλωσή της.

Ωστόσο μιας και μένουμε περισσότερο στο σπίτι αυτή την περίοδο, ένα είναι το σίγουρο ότι το καθάρισμα των επιφανειών μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του ιού.

Ο κορωνοϊός έχει μια ιδιαίτερη δομή, ευάλωτη στο περιβάλλον. Τόσο η ζέστη όσο και τα απορρυπαντικά, όπως το κοινό σαπούνι, μπορούν να καταστείλουν τη δράση του. Σημαντικός είναι ο τρόπος που καθαρίζετε, καθώς πολλές φορές μπορεί να μολύνετε εκ νέου τις επιφάνειες. Ξεκινήστε από τη μία άκρη της επιφάνειας προς την άλλη, ακολουθώντας με το χέρι μια διαδρομή τύπου «S». Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο πανί, θυμηθείτε μετά να το πλύνετε και να το αφήσετε να στεγνώσει καλά.

jenny.gr

Είναι σημαντικό ακόμη και μέσα στον χειμώνα να αερίζετε το σπίτι σας καθημερινά, ώστε να φεύγουν τα όποια μικρόβια. Επίσης, θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά τα σφουγγάρια με τα οποία καθαρίζετε και να αλλάζετε τα φίλτρα του κλιματιστικού, ακόμη κι αν τώρα το χρησιμοποιείτε για τη θέρμανσή σας. Τέλος, μην ξεχνάτε να κάνετε σχολαστικό καθαρισμό της τουαλέτας και των πάγκων κουζίνας με προϊόντα που απολυμαίνουν και σκοτώνουν ιούς και βακτήρια, σχεδόν καθημερινά.