HOME SWEET HOME HOME TIPS

Back to School: Tα πιο έξυπνα tips ανανέωσης για το παιδικό και φοιτητικό δωμάτιο


13 Οκτωβρίου 2021

Back to School: Tα πιο έξυπνα tips ανανέωσης για το παιδικό και φοιτητικό δωμάτιο

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, η «back to school» εποχή επέστρεψε και, μαζί της, ήρθε η ανάγκη για ανανέωση. Όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να αλλάξουμε, είτε στην εμφάνισή μας, είτε χρειαζόμαστε κάτι δυνατότερο, μία αλλαγή που πιάνει τόπο.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από το σπίτι. Αν είσαι γονιός που αναζητά ιδέες για το παιδικό δωμάτιο, ή φοιτητής που ξεκινά το ταξίδι στην καλύτερη φάση της ζωής του, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα.

Πρώτα από όλα, σε απασχολεί το γραφείο. Αφήνεις το παλιό στην αποθήκη ή, ακόμη καλύτερα, το δωρίζεις σε κάποιον, και επιλέγεις ένα πιο μοντέρνο, λίγο μεγαλύτερο, λίγο πιο «ενήλικο».

jenny.gr

Στο πλάι, επιλέγεις μία βιβλιοθήκη από τον νέο κατάλογο Praktiker όχι απλώς για να ταιριάζει και να δίνει στιλ στον χώρο, αλλά επειδή είναι απαραίτητο να οργανώνεις βιβλία και προσωπικά αντικείμενα χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στην αισθητική σου.

Θα ζωντανέψεις τους τοίχους με ράφια, καθρέφτες και πίνακες, βάζοντας μία πιο ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο και κάνοντάς τον πιο προσωπικό. Από φωτογραφίες και εικόνες τοπίων, μέχρι αφίσες ταινιών και συγκροτημάτων, διάλεξε αυτό που σε εκφράζει καλύτερα.

Η άνετη καρέκλα είναι απαραίτητη – φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα της λείπει το στιλ. Χρειάζεσαι μία που θα βοηθάει μεν τη στάση του σώματός σου, δε θα επιβαρύνει τη θέση σου και θα δένει αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση.

Φυσικά, το παραπάνω δεν περιορίζεται στο μαθητικό δωμάτιο. Εφαρμόζεις ακριβώς τα ίδια και στο φοιτητικό σπίτι.

Επειδή ακριβώς θα είναι η πρώτη μορφή ανεξαρτησίας – η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μία τετραετία – καλό είναι να το διαμορφώσεις ακριβώς όπως σου αρέσει και με τα έπιπλα που θα ταιριάζουν στο στυλ σου και τον μοναδικό χαρακτήρα σου. Ανοιχτά χρώματα στην κουζίνα θα σου φτιάχνουν τη διάθεση το πρωί πριν το μάθημα, ενώ θα κάνεις τη χάρη στη μητέρα σου και θα τρως πρωινό στο τραπέζι «σαν άνθρωπος» σε χρωματιστά σερβίτσια, όχι όρθιος σε δευτερόλεπτα. Απαραίτητες είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, για την προετοιμασία ενός γεύματος που θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι για την ημέρα, ενώ μικρά και κομψά έπιπλα θα ολοκληρώσουν τον χώρο.

jenny.gr

Τα βράδια, τώρα, δε θα έχουν καμία σχέση με ό,τι έχεις συνηθίσει. Θα έρχονται οι φίλοι  στο σπίτι σου και θα κάθεστε στο απόλυτο σαλόνι, με γκρίζο καναπέ και ιδιαίτερη πολυθρόνα, πάντα προσέχοντας τα διακοσμητικά που κάνουν τη διαφορά. Μία μεγάλη βιβλιοθήκη και φυτά εσωτερικού χώρου, κεράκια πάνω στο τραπέζι και ένα σύγχρονο φωτιστικό θα σε κάνουν να μη θέλεις να βγεις έξω.

jenny.gr

Όσο για το υπνοδωμάτιο; Αυτό είναι το καλό. Η ποικιλία της Praktiker σε κρεβάτια καθώς και η ανανεωμένη σειρά στρωμάτων Zenius, θα δώσουν χρώμα στα όνειρα και θα σε προετοιμάσουν για γεμάτες ζωντάνια στιγμές.

jenny.gr

Όλα αυτά, αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται το σπίτι για να ανανεωθεί, από λευκά είδη, είδη μπάνιου και κουζίνας, μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, βρίσκεται στα καταστήματα Praktiker και το praktiker.gr.

jenny.gr