HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Φωτισμός: Τα 5 λάθη που κάνετε στο σπίτι σας


10 Αυγούστου 2018

thehomeissue_fwtismos-1-1024x585.jpg

Όσο και να έχετε μελετήσει τα πάντα για τη διακόσμηση, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα σας διαφεύγουν. Μία από αυτές -που δεν είναι και μικρή- είναι το θέμα «φωτισμός».

Μη βασίζεστε μόνο σε μία πηγή φωτός Το κλειδί για να φωτίζεται σωστά και αποτελεσματικά ο χώρος σας είναι να χρησιμοποιείτε διάφορες πηγές φωτισμού. Αναμείξτε μία ποικιλία από φωτιστικά δαπέδου, κρυφούς φωτισμούς και υπέροχα φωτιστικά ταβανιού. Ο όμορφος φωτισμός σε έναν χώρο δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ο φωτισμός του καθιστικού πρέπει να είναι χαλαρός για να μπορείτε να ηρεμείτε τα βράδια με το ταίρι σας.

Μαλακώστε τον φωτισμό Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα πολύ έντονα φώτα μέσα σε έναν χώρο καθώς δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ντίμερ και απαλές λευκές λάμπες σε κάθε δωμάτιο - ακόμα και στο μπάνιο.

Χρησιμοποιήστε ντίμερ στο σπίτι σας Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Δημιουργεί ή χαλάει μία όμορφη ατμόσφαιρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχετε την τέλεια ατμόσφαιρα -αναλόγως με το τι θέλετε να κάνετε- είναι να χρησιμοποιείτε dimmer (ο χειροκίνητος μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση του φωτός μέσα σε έναν χώρο).

Καλό είναι στην κρεβατοκάμαρά σας να έχετε ένα δυνατό φωτισμό για τις στιγμές που θέλετε να ντυθείτε τα πρωινά και έναν πιο ήπιο για τις ώρες που θέλετε να χαλαρώσετε.

Κάντε αλλαγές Η καλή διάθεση είναι τα πάντα και έτσι καλό είναι, ανάλογα με την περίσταση, να αλλάζετε και τον φωτισμό του κάθε χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να χαλαρώσετε στο καθιστικό σας καλό είναι να βάλετε μία λάμπα 60 watt (ή αν έχετε LED μία αντίστοιχη των 60 watt πυρακτώσεως). Αν, από την άλλη μεριά, επιθυμείτε να διαβάσετε ή να κάνετε κάποια δουλειά γραφείου, μία λάμπα 75-100 watt είναι ό,τι πρέπει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα