HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Διακόσμηση: Οικονομικές αλλαγές στο σπίτι πριν μπει το φθινόπωρο


29 Αυγούστου 2018

roberto-nickson-g-772172-unsplash.jpg

Το Φθινόπωρο πλησιάζει και οι διακοσμητικές αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών. Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι υπάρχουν και σας τους παραθέτουμε ευθείς.

Όσο και να μην το θέλουμε έρχεται σιγά σιγά η ώρα να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και μαζί με αυτό και τα φωτεινά χρώματα.

Το Φθινόπωρο όμως, σε καμια περίπτωση, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο μήνας που τα θερμά χρώματα δεν έχουν θέσει στη διακόσμηση.

Τα χρώματα του φθινοπώρου ίσως να είναι και από τα πιο, για την ανθρώπινη ψυχή, ζεστά και η φύση είναι αυτή που μας το διδάσκει.

Αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όσα η φύση μας δείχνει τότε το καφέ, το πράσινο, το φούξια κατά περίπτωση, το κίτρινο και κυρίως το πορτοκαλί θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα χρώματα της διακόσμησής του σπιτιού.

Καθιστικό

 Ο χώρος του καθιστικού είναι το σημείο στο οποίο, συνήθως, καταναλώνουμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο γι’ αυτό και θα δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Για να εντάξετε την φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση αυτού του χώρου δεν χρειάζεται να γίνουν μεγάλες και περιττές σπατάλες.

Μικρές αλλαγές όπως αυτή της κουρτίνας θα κάνουν το χώρο αμέσως να μοιάζει διαφορετικός καθώς η έκταση της κουρτίνας είναι μεγάλη ως προς το σύνολο της επιφάνειας ενός τοίχου.

Βάζοντας μια πορτοκαλί κουρτίνα στο παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του καθιστικού σας το Φθινόπωρο θα έχει σίγουρα ενταχθεί μέσα σε αυτό. Μην αρκεστείτε όμως μονάχα στη κουρτίνα.

Μερικά ακόμη υφάσματα σε αυτή την απόχρωση θα συμπληρώσουν οπτικά την φθινοπωρινή διακόσμηση του καθιστικού σας.

Μερικά μαξιλαράκια στον καναπέ σε διαφορετικά μεταξύ τους μεγέθη και σχέδια είναι μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικά πουφ με πιο χειμερινό εξωτερικό περίβλημα, όπως είναι τα πλεκτά πουφ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε επίσης:12 tips διακόσμησης που μπορούν να ομορφύνουν τον κάθε χώρο

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!