6 ιδέες που θα κάνουν το μικρό σας υπνοδωμάτιο να ξεχωρίσει

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Μπορεί οι μοντέρνες και πολυτελείς σχεδιαστικές ιδέες να προτείνουν να βάλετε στο υπνοδωμάτιό σας ένα μικρό καθιστικό, ένα γραφείο ή ένα κρεβάτι τεραστίων διαστάσεων. Αν, όμως, το δωμάτιό σας είναι μικρό και οι προδιαγραφές του δεν ανταποκρίνονται στα παραπάνω, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετατρέψετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο. Επίσης, μην ξεχνάτε πως η κύρια λειτουργία του υπνοδωματίου είναι να απολαμβάνετε ένα καλό νυχτερινό ύπνο. Σύμφωνα μάλιστα με την Αμερικανική Εταιρεία Ύπνου, κοιμόμαστε καλύτερα σε υπνοδωμάτια που κρατάνε απ'έξω άλλες δραστηριότητες. Γυρίστε, λοιπόν, το μικρό υπνοδωμάτιο προς όφελός σας, για να κάνετε καλύτερους νυχτερινούς ύπνους και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε μια όμορφη διακόσμηση.

Δημιουργήστε ένα σημείο εστίασης

Όλα τα δωμάτια χρειάζονται ένα σημείο εστίασης. Ένα σημείο που τραβάει το βλέμμα και κυριαρχεί στον χώρο. Συχνά, στα υπνοδωμάτια αυτό το σημείο είναι το κρεβάτι. Αν ο χώρος σας είναι μικρός, είναι πιθανόν το σημείο αυτό να μεταφερθεί στο παράθυρο ή στη μπαλκονόπορτα. Για να μην λειτουργούν ανταγωνιστικά αυτά τα δύο σημεία, βάλτε το κρεβάτι σας μπροστά στο παράθυρο για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σημείο εστίασης. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο χρώμα στο ένα από τα δύο και αφήστε το άλλο να πρωταγωνιστήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.